Dominic West over het zesde seizoen van The Crown: ‘Heel tumultueus’

Later dit jaar verschijnt het nieuwe seizoen van The Crown, maar ook de voorbereidingen voor de volgende ronde zijn in volle gang.

Dominic West, de acteur die in het nieuwe seizoen van The Crown de rol van prins Charles op zich neemt, licht een heel klein tipje van de sluier op.

Zesde seizoen

We hebben er lang op moeten wachten, maar in november van dit jaar verschijnt het vijfde seizoen van The Crown op Netflix. De voorbereidingen voor het zesde (en waarschijnlijk laatste) seizoen van de royal hitserie zijn ook al in volle gang. Afgelopen week werd er een table read gehouden, waarbij alle acteurs hun tekst doornamen. Deze zomer beginnen de opnames voor seizoen zes dan toch echt. We moeten nog even geduld hebben voordat we het resultaat hiervan op de buis zien, maar ‘prins Charles’-acteur Dominic West waarschuwt alvast dat het geen lichte kost gaat worden.

Tumultueus

Aan Deadline vertelt Dominic West dat het zesde seizoen van The Crown ‘zo tumultueus wordt als het maar kan.’ In dit deel van de serie zal namelijk de tragische dood van prinses Diana aan bod komen.

Hoewel de acteur zich ervan bewust is dat hij een royal speelt die lang niet door iedereen geliefd is, toont hij zelf wel bewondering voor prins Charles. “Ik ben dol op die man. Hij zet zich in voor de goede zaak, hij is echt een buitengewone man.”

Dominic & prins Charles

De acteur heeft zijn ‘personage’ al een paar keer in het echt mogen ontmoeten. “Ik heb hem een paar keer gezien”, vertelt Dominic West over prins Charles. Helemaal starstruck was hij echter niet. “Een beetje, maar niet echt. Ik ben een groot fan van hem, maar ik vond het veel bijzonderder om Maggie Smith te ontmoeten”, vertelde hij aan MailOnline, verwijzend naar zijn recente rol in Downton Abbey: A New Era.

Zelf was Dominic behoorlijk verrast dat hij werd gecast als prins Charles voor seizoen vijf en zes van The Crown. “Het is best onthutsend, want ik vind dat ik helemaal niet op hem lijk als ik in de spiegel kijk. Ik bleef de producenten vertellen dat ze de verkeerde persoon hadden gecast. Maar ze legden uit dat dit geen imitatieshow is.” Leuk detail is dat ook Dominics zoon, Senan West (14), te zien zal zijn in de serie, in de rol van prins Charles’ zoon prins William. Like father…

Bron: Deadline, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws