Een traplift à 20.000 pond: zó maakt de Queen haar paleizen future proof

De Queen is terug in haar 'zomerkasteel' Balmoral. Maar niet elk paleis is even geschikt voor een 96-jarige met mobiliteitsproblemen...

Lees ook

Vaste prik op de koninklijke agenda: in de zomermaanden vertrekt Queen Elizabeth ieder jaar naar haar Schotse kasteel Balmoral. Haar favoriete vakantieoptrekje heeft naar verluidt een upgrade gekregen om te voldoen aan de nieuwe wensen van Her Majesty. Zó kan het eeuwenoude kasteel weer even mee.

Aankomst in Schotland

We zien de 96-jarige Queen nog maar weinig in het openbaar vanwege haar mysterieuze ‘mobiliteitsproblemen’. Maandag wist Elizabeth echter veel royaltywatchers te verrassen door fit en vrolijk in Schotland te arriveren. Ze wist zonder enige hulp uit haar privétrein te stappen, en gebruikt haar wandelstok ‘slechts voor lichte steun’, meldt Hello!. Ook nam de Queen als vanouds deel aan de Ceremony of the Keys, een royal traditie waarbij de koningin de (symbolische) sleutels van de stad Edinburgh in ontvangst neemt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Cottage upgrade

Toch is niet alles als vanouds. Balmoral Castle, het Schotse kasteel van de Queen, is volgens The Sun flink verbouwd. Zo zou in haar favoriete cottage op het kasteelterrein, Craigowan Lodge, een rolstoellift van 20.000 pond zijn geïnstalleerd.

Of dat te maken heeft met de eigen mobiliteitsproblemen van Elizabeth? Deze cottage wordt vaak als verblijf gebruikt voor vrienden en familie van de Royal Family, maar vanwege de verbeterde toegankelijkheid zou het ook wel eens het vakantiehuis van de Queen zelf kunnen worden. Volgens de Britse tabloid is er namelijk ook een nieuwe intercom, een nieuwe veiligheidspoort en een nieuw beveiligingscamerasysteem rondom de cottage aangebracht. Het scheelt immers ’n hoop oude kasteeltrappen op en af klimmen als de Queen voor haar cottage in plaats van het kasteel zelf kiest.

Balmoral Castle

De Queen heeft er veel voor over om haar vakantiekasteel in Schotland te kunnen blijven bezoeken. Naar verluidt is Balmoral haar favoriete plek in heel haar koninkrijk. Elizabeth bracht er veel gelukkige tijden door tijdens haar jonge jaren, zoals haar huwelijksreis met prins Philip, en spendeert er nog altijd graag haar zomers met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. “Het is de mooiste plek op aarde. Ik denk dat Granny daar het allergelukkigst is”, aldus Elizabeths kleindochter prinses Beatrice. Trapliften, rolstoelhellingen, nieuwe camera’s: alles om de Schotse zomers in stand te houden!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook