Zeldzaam kiekje: zo ziet de broer van Jim Bakkum eruit

De acteur houdt zijn broer doorgaans uit de spotlights.

Lees ook

Jim Bakkum staat al van jongs af aan in de spotlights, net als zijn vrouw Bettina Holwerda. Zijn broer blijft echter liever op de achtergrond, waardoor we hem bijna nooit zien. Toch is er een lief, zeldzaam kiekje van de broers te zien op Instagram. 

Van Idols tot grenzeloze rollen

Het is alweer twee decennia geleden Jim Bakkum, samen met Jamai, in de bloedstollend spannende finale stond van het allereerste seizoen van Idols. Hoewel hij nét naast de winst greep, heeft het zijn carrière geen windeieren gelegd. Twintig jaar later staat hij namelijk nog altijd in de schijnwerpers. De zanger heeft eigen nummers uitgebracht, maar speelde ook grote rollen in musicals en films.

Jim zoekt graag de grenzen in zijn rollen op, ook als dat een stomende douchescène met Freek Bartels betekent in de recente film Liefde zonder grenzen. Daarin speelt hij een van de hoofdrollen, en dat is een ander soort rol dan de acteur normaal speelt. “Ik speel Maarten, die al jaren gelukkig getrouwd lijkt te zijn met Sanne (Melissa Drost, red). Maar hij leidt een dubbelleven, want hij is verliefd geworden op Hugo (gespeeld door Freek), een vriend van zijn zusje. Hij zoekt de grenzen van zijn gevoelens op, en dat zorgt voor problemen met zijn vrouw thuis. Zijn vader is heel bekrompen; die zou hem zomaar eens de grond in kunnen trappen als hij achter zijn dubbelleven komt.”

Wilde haren

Of de acteur zelf ooit een relatie heeft gehad die thuis niet werd geaccepteerd? “Ik had toen ik een jaar of vijftien was een ouder vriendinnetje – ze was 23 – en met name mijn broer had daar flink moeite mee. Toen dat uitging, werd daar bij ons thuis niet om gerouwd. Ik heb vaak wel oudere vriendinnen gehad; Bettina en ik schelen natuurlijk ook acht jaar. Dat is bij mij nooit een bewuste keus geweest, het liep gewoon zo vanuit mijn gevoel.”

Jim is een echt relatie-persoon, vertelt hij. “Een wilde periode heb ik nooit gehad. Ik ben ooit een maand vrijgezel geweest en zelfs toen was ik niet echt alleen, dus ik weet niet zo goed hoe dat is. Het is ook geen leven wat ik heb gemist, ik heb dat vluchtige nooit zo interessant gevonden. Uiteindelijk ben ik toch het gelukkigst met een vast iemand met wie ik alles kan delen; een soulmate voor het leven. Het is niet dat ik helemaal niks heb uitgespookt, maar grenzeloos… Nee, ik heb me nooit met vier strippers op een hotelkamer laveloos gedronken.”

Gezin

Geen losbandige leefstijl, maar een stabiel leven met huisje, boompje, beestje: Jim heeft het goed voor elkaar thuis. Hij is al jaren gelukkig in de liefde met Bettina. Samen hebben ze drie kindjes, twee meisjes en een jongetje met de prachtige namen Posy, Lux en Molly. Zelf komt de acteur uit een gezin van vier. Hij heeft namelijk nog een oudere broer, genaamd Danny.

Benieuwd naar de broer van Jim? Op de volgende pagina lees je er alles over.

Laatste nieuws

Zie ook