Ruim twintig jaar na doorbraak: zo ziet zangeres Sita er nu uit

Hoe gaat het nu met de Starmaker-ster?

Oh, hoe snel de tijd gaat… Het is alweer ruim twintig jaar geleden dat Sita Vermeulen doorbrak als zangeres voor de band K-Otic, na het programma Starmaker. Al snel ging Sita solo verder, met hits als Happy en Lopen op het water, het duet met Marco Borsato dat ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima werd geschreven. Hoe is het nu, meer dan twee decennia later, met de zangeres?

De tijd van K-otic

Het is alweer 21 jaar geleden dat Sita op 21-jarige leeftijd meedeed aan het zangprogramma Starmaker. Samen met andere deelnemers werd vervolgens de band K-otic gevormd. Het eerste nummer dat de groep uitbracht was Damn (I think I love you). Ook I was made to love you, een duet tussen Sita en K-otic-lid Bart Voncken, kwam uit als single. Deze nummers waren meteen een groot succes in de Nederlandse hitlijsten.

Sita maakte echter niet lang deel uit van de muziekgroep. In december 2001 ging de zangeres solo verder, en met succes! Met nummers als Happy, Lopen op het water, Hello en Selfish wist ze de Nederlandse muzieklijsten te veroveren. Ook in Frankrijk brak ze door, waar ze samen met de groep Kyo het nummer Le Chemin uitbracht. Dit nummer werd door een Franse radiozender zelfs uitgeroepen tot het beste Franstalige lied van 2003. Pas mal!

Televisiewereld & Musicals

Later kwam Sita’s zangcarrière op een lager pitje te staan en richtte ze zich meer op haar televisiecarrière. Zo presenteerde ze het programma Jetix Max op Jetix en werd ze later het gezicht van Disney Channel in Nederland. Hier presenteerde ze samen met de Vlaming Dean Delannoit het programma My Camp Rock. Ook deed ze mee aan het tweede seizoen van Sterren dansen op het ijs, dat ze zelfs wist te winnen.

Hoewel het al een tijdje geleden is dat we Sita’s naam in de Nederlandse hitlijsten voorbij hebben zien komen, heeft de zangeres bepaald niet stilgezeten. Ze speelt namelijk volop in musicals en heeft al behoorlijk wat bijzondere titels achter haar naam staan. Zo speelde ze onder andere in Assepoester, De Kleine Zeemeermin en Doornroosje. Momenteel vertolkt ze de rol van Belle in Belle en het Beest, zo zien we op haar Instagram. Op social media deelt Sita regelmatig mooie foto’s uit haar leuke leven. Zowel haar gezinsleven als haar glamorous dagen on stage komen daarop voorbij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SITA VERMEULEN (@sitavermeulen)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SITA VERMEULEN (@sitavermeulen)

Gezinnetje

Ook op privégebied gaat het Sita voor de wind. Samen met haar partner Daniël verwelkomde zij in september 2020 dochtertje Bobbie, die inmiddels bijna twee jaar oud is. Op Instagram deelt de zangeres regelmatig lieve kiekjes van haar kleine gezinnetje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SITA VERMEULEN (@sitavermeulen)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SITA VERMEULEN (@sitavermeulen)

Onlangs deelde Sita dat ze veel van haar moeder terugziet in haar dochter. Helaas hebben de twee elkaar nooit mogen ontmoeten. “Mijn heerlijke dochter die dit jaar alweer 2 jaar wordt. Dat ook maakt dat mam er dit jaar alweer 2 jaar niet meer is. Het blijft intens verdrietig dat die twee elkaar net gemist hebben want wat zouden ze dól op elkaar zijn geweest. Maar het heeft ook iets bijzonders, want hierdoor voel ik ook dat mam er juist nog wél is. Dat Bobbie niet alleen haar naam draagt, maar ook haar ‘zijn’.”

Bron: Tips en Weetjes, Instagram @sitavermeule | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws