Koninklijke kost: het eetdagboek van Zara Tindall

Wat eet de sportieve kleindochter van de Queen zoal op een dag?

Zara Tindall, de oudste kleindochter van Queen Elizabeth, is als voormalig Olympisch atlete gerust één van de meest sportieve royals te noemen. Al betekent dat niet dat ze voortdurend aan de eiwitshakes zit. Is haar eetpatroon net zo down to earth als de dochter van prinses Anne zelf?

Gewoon gezinsleven

Zara Tindall (41) is nog altijd fervent paardrijdster en doet regelmatig mee aan sportevenementen. Haar Olympische dagen liggen echter achter haar, en tegenwoordig combineert ze haar trainingsschema met een druk gezinsleven. Zara woont op Gatcombe Park, het landgoed van haar moeder, samen met echtgenoot en voormalig rugbyspeler Mike Tindall en hun drie kinderen Mia (8), Lena (4) en Lucas (1). En uren in de keuken staan als je drie jonge kinderen hebt? Ook voor Zara en Mike is dat soms net iets te veel gevraagd. Wat eet de atlete zoal op een drukke dag?

Ontbijt

Hoewel prinses Anne bekend staat om haar ietwat vreemde eetgewoonten – dol op gerookte haring, overrijpe bananen en diepvriesmaaltijden – lijkt dochter Zara die niet van haar over te hebben genomen. De paardrijdster begint de dag met Griekse yoghurt en honing, vertelde ze ooit aan Sunday Times Magazine. Partner Mike pakt het liever wat uitgebreider aan. “Ontbijt is de enige maaltijd die ik leuk vind om te bereiden”, liet hij weten aan Waitrose & Partners Food. Normaal gesproken maakt hij scrambled eggs met geroosterd brood en avocado, maar met de komst van baby Lucas heeft hij niet altijd meer tijd om uitgebreid te kokkerellen in de ochtend.

Lunch

Ook tijdens de lunch kiest Zara voor een snelle maaltijd. “Lunch is eenvoudig en simpel, iets als soep met een broodje of eieren met geroosterd brood. Ik volg geen dieet, maar ik probeer gezond te eten en niet te veel koolhydraten of dingen met suiker te eten.”

Diner

Volgens Mike is Zara een uitstekende kok. “Zara kan in de koelkast kijken en plannen wat we gaan eten, maar ik ben daar niet voor in de wieg gelegd. Zara kookt vaak voor zichzelf en de kinderen terwijl ik een snel een kant-en-klaar maaltijd maak.” Wat er precies op het menu staat, weten we niet. Dat de kleindochter van de Queen koolhydraten en suikers niet helemaal afzweert, weten we uit foto’s waarop ze smult van pizza’s of ijsjes met haar kinderen. Een prima balans, lijkt ons!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws