Oranjes in Oostenrijk: de leukste staatsbezoekfoto’s tot nu toe

Paarden knuffelen, broodjes bakken...wat gebeurt er ondertussen in Oostenrijk?

Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima komt deze woensdag alweer tot een einde. Maar niet voordat Hunne Majesteiten weer een vol programma afwerken. Wat doen de Oranjes daar in Oostenrijk? Kijk mee met de leukste kiekjes so far.

Broodjes bakken

Een van de vele activiteiten die dinsdag in Wenen op de agenda stond: een bezoek aan de Brotfabrik, een plaats voor sociale integratie (en flinke hoeveelheden brooddeeg). W-A en Máx hadden er wel lol in, daar in de keuken met hun schortjes voor. Hoe ambachtsman-achtig de koning daar ook poseert met een deegroller, we zagen toch vooral de koningin de handen uit de mouwen steken…

Bezoek aan Brotfabrik. Beeld: BrunoPress

Paardenknuffelen

De stadswandeling die het koningspaar door de Oostenrijkse hoofdstad maakte, liep mogelijk wat vertraging op. De reden? Willem-Alexander en Máxima waren niet weg te slaan van deze knappe edele viervoeter. Gelukkig kregen ze een hoefijzer cadeau als aandenken, zo te zien.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima aaien een wit paard van de Spaanse rijschool tijdens een stadswandeling door de Volksgarten. Beeld: BrunoPress

Full glam

Koningin Máxima brengt een flinke dosis glamour naar Wenen. Die cape!

Koning Willem Alexander en Koningin Máxima tijdens de contraprestatie.
Beeld: Brunopress

En ook de ‘parelen’ look van de koningin op maandagochtend was niet te missen.

Máxima

Koningin Máxima bij het staatsdiner in Schloss Belvedere. Beeld: BrunoPress

Paleispracht

Oostenrijk mag dan al jarenlang geen monarchie meer zijn, aan paleizen geen gebrek. De Oranjes lijken zich er als een vis in het water te voelen, nietwaar?

Beeld: BrunoPress

Warmte in Wenen

De temperaturen in Oostenrijk zijn deze week nét even anders dan wat de royals gewend zijn van hun wintersportvakanties in Lech. In Wenen is het al dagenlang boven de 30 graden. Hoe je subtiel voor een fris briesje kunt zorgen? Royal life hack: kies voor een waaier in dezelfde kleur als je japon en houd het chic!

Beeld: BrunoPress

We weten niet in wiens schoenen we liever (niet) hadden gestaan. Of de hele dag de stad door in torenhoge hakken, of in zwarte, dichte schoenen met dit zomerse weer…

Beeld: BrunoPress

Dagje Graz

Na twee dagen in Wenen te hebben doorgebracht, zijn de Oranjes woensdagochtend gearriveerd in de stad Graz. Hier staan nog een aantal gesprekken, een bezoek aan een bedrijf, een lunch en een presentatie over het fietsbeleid in de stad op de agenda – ment hoopt nog iets van de Nederlandse ‘fietsexperts’ op te steken. Een foto van Willem-Alexander en Máxima op een tweewieler? We houden het voor je in de gaten!

Bron: Koninklijk Huis | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws