Prins William haalt fel uit naar fotograaf tijdens fietstochtje

De hertog van Cambridge noemde de man 'walgelijk'.

Lees ook

Dat de Britse royals zo nu en dan een moeilijke relatie met de tabloids hebben, is wel duidelijk. Niet alleen Harry, maar ook broer William lijkt niet altijd blij te zijn met de paparazzi die op hun jaagt. Een jaar geleden ging het helemaal mis tussen prins William en een fotograaf.

‘Normale’ jeugd

De royals zijn erg gesteld op hun privacy, helemaal als het om hun kinderen gaat. Zo zijn Harry en William als leeuwen die hun gezin willen beschermen als het om paparazzi gaat. William en Kate hebben bijvoorbeeld al vaak aangegeven dat ze hun drie kinderen, prins George, prinses Charlotte en prins Louis, een zo ‘normaal’ mogelijke jeugd willen geven. Voor zover je een normale jeugd kunt hebben als royal kinderen, natuurlijk.

Niet erg gemoedelijk

Maandag ging een video viraal waarop prins William tekeerging tegen een fotograaf. Een jaar geleden ging prins William met zijn gezin een stukje fietsen op hun landgoed in Norfolk, waarop ze deze fotograaf tegenkwamen. Het gesprek wat tussen de twee volgde, was niet erg gemoedelijk.

Dag verpest

De hertog van Cambridge noemde de man ‘walgelijk’, beschuldigde hem ervan dat ‘hij hen stalkte’ en dat hij ‘op zoek was naar zijn kinderen’. De fotograaf gaf aan dat hij daar gewoon toevallig was. In de video, die drie minuten duurt, noemt prins William de situatie ‘belachelijk’ en voegt hij als laatste nog toe voordat hij hulp inschakelt: “Bedankt dat je onze dag hebt verpest.”

De video is inmiddels verwijderd. Kensington Palace liet aan The Telegraph weten dat de fotograaf de privacy van de familie heeft geschonden en dat dit eens te meer aantoont welke uitdagingen de royals dagelijks aan moeten gaan.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook