Wat is er gebeurd met de pestbeschuldigingen aan het adres van Meghan?

Meghan zou haar personeel hebben 'vernederd' in haar tijd bij de royal family.

Afgelopen woensdag werd het onderzoek naar de pestbeschuldigingen aan het adres Meghan Markle voltooid. Het onderzoek werd meer dan een jaar geleden ingesteld nadat werd beweerd dat twee persoonlijke assistenten en ander personeel van de hertogin door haar werden weggepest uit het paleis.

Vernederd

In maart 2021 startte Buckingham Palace het onderzoek en werden voormalige en huidige werknemers gevraagd om te vertellen over hun ervaringen. Meghan zou haar personeel hebben “vernederd” in haar tijd bij de royal family, al ontkent ze zelf de beschuldigingen.

Aangepast beleid

De uitkomst van het onderzoek is niet bekend gemaakt, om zo de privacy van de mensen die zich hebben uitgesproken te beschermen. Volgens een royal insider is het beleid aangepast, al wil diegene niks kwijt over wát er dan is aangepast. De bron bevestigde dat zowel het personeel als de leden van het koninklijk huis bekend zijn met de veranderingen in het beleid.

‘Ongepast’

Wel is bekend dat het personeel wordt aangemoedigd om naar voren te komen als ze klachten hebben over “ongepaste” praktijken of acties binnen de koninklijke familie. De bron voegde daaraan toe dat er ook mogelijkheden zijn om problemen aan te kaarten via onafhankelijke adviseurs “als dat gepast is”.

Meghan heeft geen officieel statement naar buiten gebracht over het nieuws, maar een bron die dicht bij de familie staat liet aan E! News weten dat de Duke and Duchess teleurgesteld zijn dat de resultaten van het onderzoek niet publiekelijk worden gedeeld. Wat toch wel suggereert dat er volgens heen weinig van de aantijgingen waar is.

Zelf doelwit geweest

In oktober 2018 kwamen de beschuldigingen aan het adres van de hertogin van Sussex naar buiten in de Britse krant The Times. Onmiddellijk na het bericht in The Times zei een woordvoerder van Meghan in een verklaring: “De hertogin is bedroefd door deze aanval op haar karakter. Vooral omdat zij zelf doelwit is geweest van pestgedrag en ze zich inzet voor het ondersteunen van mensen die traumatische ervaringen hebben gehad.” Daaraan werd toegevoegd: “Ze zal ernaar blijven streven een voorbeeld te stellen door te doen wat goed is.”

Bron: People, Hello Magazine, E! News | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws