Harry ziet een stukje van prinses Diana in zijn eigen kinderen

"Mijn moeder heeft het mij ingeprent om me uit te spreken en te vechten voor een betere wereld."

Lees ook

Afgelopen vrijdag zou prinses Diana 61 jaar zijn geworden. Op deze dag herinnert de Britse koninklijke familie haar, in het bijzonder prins William en prins Harry. Zo liet de hertog van Sussex weten dat hij een stukje van haar nalatenschap ziet in zijn kinderen, Archie en Lilibet.

The Diana Award

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat prinses Diana overleed. Sinds 1999 wordt op 1 juli The Diana Award uitgereikt aan jonge mensen die werken aan het verbeteren van het leven van anderen. Prins William heeft de winnaars van de award in een brief gefeliciteerd. Prins Harry was virtueel aanwezig om de jonge filantropen toe te spreken en te bedanken dat ze ‘haar stem levend hielden‘.

“Er is geen dag in de afgelopen twee en een half decennium dat ik niet heb nagedacht over het spoor dat ze heeft achtergelaten, niet alleen voor mij en mijn broer, maar voor ons allemaal”, vertelde de hertog van Sussex in een videoboodschap.

Nalatenschap

“Ik zie haar nalatenschap in jullie allemaal”, ging de prins verder. “Ik zie haar nalatenschap in de Diana Award-gemeenschap die meerdere generaties behelsd. Ik zie haar nalatenschap elke keer dat ik familie, jonge mensen en kinderen van over de hele wereld ontmoet. En ik zie mijn moeders nalatenschap als ik naar mijn eigen kinderen kijk, iedere dag opnieuw.” Mooi dat zijn kinderen, Archie en Lilibet, wiens tweede naam Diana is nota bene, Harry doen herinneren aan zijn moeder.

Vechten voor een betere wereld

Prinses Diana stond bekend om haar vriendelijkheid en medeleven met mensen die het moeilijk hebben. Zo was en is ze een inspiratiebron voor velen, zelfs voor haar eigen zoons. Prins Harry zei daarover: “Mijn moeder heeft het mij, en ons allemaal, ingeprent om je uit te spreken en te vechten voor een betere wereld. En nu, als echtgenoot en ouder, is de stem van mijn moeder nog sterker in mijn leven.” Een prachtig eerbetoon.

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook