Terug in de tijd: zo zag Meghan Markle eruit toen ze 11 jaar was

Meghan liet al op jonge leeftijd van zich horen.

Pijnlijke reclames

Meghan ziet het al van jongs af aan als haar missie om het onrecht in de wereld te bestrijden en ongelijkheid de wereld uit te helpen. Als 11-jarig meisje liet ze zich op tv-zender Nickelodeon horen over seksisme in reclamespotjes. “Ongeveer een op de drie commercials heeft een boodschap die iemand pijn kan doen”, vertelt de tiener in een videofragment uit 1993.

Zo viel ze over een reclame waarin werd gezegd dat vrouwen strijden tegen vuile vaat. Het ging hier om een reclame voor afwasmiddel. Meghan schreef een brief naar de makers van de reclame (wat een handschrift! Geen wonder dat ze later aan de bak ging als kalligrafe) en kwam vervolgens in het nieuws, aangezien het merk na het ontvangen van deze brief hun reclamespotje besloot aan te passen. In plaats van alleen vrouwen streden álle mensen nu voortaan tegen de vuile vaat. Zo leerde Meg al op jonge leeftijd om zich uit te spreken voor verandering.

Brief schrijven

In een video op YouTube zien we een jonge Meghan die weet waar ze het over heeft. De tiener riep destijds anderen op om ook een brief te schrijven. “Als je iets ziet op de televisie en je bent het er niet mee eens: schrijf dan een brief.” De presentatrice van het programma herinnert zich de kleine Meghan nog goed: “Het was overduidelijk dat deze jonge vrouw sterke overtuigingen had. Het maakte niet uit dat ze 11 jaar oud was. Ze geloofde in vrouwen, ze geloofde in haar eigen kracht. Ze was niet bang.”

Niet alleen haar standvastigheid, ook haar looks zijn weinig veranderd in al die jaren. We herkennen de hertogin van Sussex zeker nog terug! Benieuwd hoe Meghan (en haar handschrift) er op 11-jarige leeftijd uitzag? Je bekijkt het in onderstaande video.

Warm hart

Ook vandaag de dag laat Meghan nog regelmatig zien dat ze een warm hart heeft. In april waren Harry en Meghan in town voor de Invictus Games. Eenmaal daar werden zij vergezeld door de Nederlandse deelneemster Fenna Geugjes, plus Fenna’s broer én haar vrouw Bertine met hun dochtertje Liva. Op foto’s is te zien hoe Bertine de kleine Liva dicht tegen zich aan heeft gewikkeld in haar vest.

Ook Meghan viel het klaarblijkelijk op dat de dreumes op deze manier niet héél warm blijft, en dus staat zij in een attent gebaar haar (peperdure) jas af aan Bertine. Op foto’s is te zien hoe de hertogin de Nederlandse vrouw helpt om haar kleintje in de designer mantel te wikkelen. Helemaal noblesse oblige natuurlijk, én we houden er een paar prachtige plaatjes aan over. Wat een lieve actie!

Bron: Beau Monde (archief) | Beeld: BrunoPress | Video: YouTube (Inside Edition)

Laatste nieuws