Huh? Prins Charles neemt tabloidredacteur aan als nieuwe perschef

Terwijl prins Harry de ene na de andere tabloid naar de rechtbank sleept, nodigt prins Charles een hooggeplaatste roddelredacteur uit voor een baan in het paleis.

Lees ook

Prins Charles en hertogin Camilla kunnen wel wat positieve media-aandacht gebruiken na het corruptieschandaal van vorig jaar. Helemaal nu het koningschap steeds dichterbij komt. Om hun imago op te poetsen, hebben C&C een nieuwe perschef aangenomen. Maar niet iedereen zal in z’n nopjes zijn met deze controversiële keuze.

Tabloid-perschef

Het nieuwste personeelslid in het persteam van prins Charles en hertogin Camilla is Toby Andreae, nu nog adjunct-hoofdredacteur van de Daily Mail. Ja, dé Mail, inderdaad, de grote Britse tabloid met wie prins Harry en hertogin Meghan het voortdurend aan de stok hebben. De Sussexjes zullen waarschijnlijk niet blij zijn dat de paleisdeuren wagenwijd opengezet worden voor een hooggeplaatste redacteur van de roddelkrant, maar ook bij andere mensen leidt het nieuws tot opgetrokken wenkbrauwen. Naar verluidt begint Toby ergens ‘komende maanden’ aan zijn nieuwe baan bij de prins van Wales.

Nieuwe aanwinsten

Het wordt de taak van Toby om de schandalen rondom prins Charles te doen vergeten en om hertogin Camilla’s imago op te krikken voor haar positie als koningin-gemalin, schrijft Deadline, “en voort te bouwen op de positieve media-aandacht die ze de laatste jaren heeft gekregen, in tegenstelling tot het ‘derde persoon in het huwelijk’-etiket dat ze tijdens de schandeleuze Charles vs. Diana tijdperk kreeg.”

Onlangs kozen ook prins William en hertogin Kate voor een nieuwe PR-adviseur in hun persteam, kort na hun geflopte reis door het Caribisch gebied eerder dit jaar. Lee Thompson, nu nog vicepresident Global Communications and Strategic Partnerships bij mediagigant NBC Universal, wordt hun nieuwe (en stuk minder controversiële) communiecatiester.

Bron: Deadline, Vorsten, Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook