Exclusief! Tanja Jess over haar roerige huwelijk: ‘Je gooit niet zomaar de handdoek in de ring’

'Er is nog steeds veel liefde tussen ons.'

Deze lente bleek de 21-jarige relatie van Tanja Jess en echtgenoot Charly Luske in zwaar weer te verkeren. Beau Monde zoekt ze op in hun vakantiehuis – hun ‘toevluchtsoord’ – en praat met hen over hun bijzondere gezin, liefde, verdriet en geluk. Tanja: “Als je zolang samen bent, gooi je niet zomaar de handdoek in de ring.”

Roerige periode

Thuis bij Tanja en Charly merken we niets van relatieperikelen, waar over gerept wordt sinds eind maart Charly’s seksueel getinte appjes naar een andere vrouw uitlekten. “Het is een work in progress,” aldus Tanja. “Als je honderd jaar samen bent, gooi je niet zomaar de handdoek in de ring. Deze roerige periode duurt eigenlijk al langere tijd. We hadden nogal wat op ons bord de laatste jaren. Door de pandemie viel er veel werk weg. Ik heb twee ernstig zieke vaders, mijn vader én mijn stiefvader hebben een vorm van uitgezaaide kanker. Een van mijn beste vriendinnen (Chimène van Oosterhout, red.) kreeg voor de derde keer borstkanker en moest het hele chemotraject door. Ons oudste kind is in transitie. Ze werd geboren in een jongenslichaam, maar blijkt een meisje te zijn en gaat sinds een tijdje als Alice door het leven. En die overgang waar je als 50+-vrouw mee te maken krijgt, helpt ook niet mee.”

Tanja voegt toe: “Als omstandigheden van buitenaf heftig zijn, kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen en elkaar uit het oog verliezen. Dergelijke roerige periodes hebben we eerder gehad en zijn we altijd goed doorgekomen, uit het zicht van de schijnwerpers. Nu is het echter niet gelukt een en ander buiten de publiciteit te houden. Dat is vervelend.”

Veel liefde

Tanja geeft aan niet te weten wat de toekomst brengt. “Wat ik wel weet, is dat we sowieso een team blijven en in verbinding met elkaar blijven. Onze basis is heel sterk en er is nog steeds heel veel liefde tussen ons. Wij vinden onze weg wel. Of dat helemaal volgens de tradities is, of zoals andere mensen dat doen, is nog niet duidelijk.”

Temptation

“Het is ingebakken in onze cultuur dat je aan bepaalde criteria moet voldoen om een goede relatie te hebben. Neem Temptation Island, een programma dat ik vroeger gepresenteerd heb. Men zegt: ‘Als je niet voor de bijl gaat, heb je een goede relatie.’ Wat een onzin, het fysieke is maar één aspect van een relatie. Er zijn nog zoveel andere componenten. Ik heb liever een kerel die een keertje vreemdgaat, maar met wie ik een fantastisch leven heb, dan iemand die altijd trouw is, maar me niet respecteert of niet begrijpt. Ik zou zelf ook meteen voor de bijl gaan in Temptation. Je moet me niet met een drankje op tussen die goed geoliede lijven zetten, haha!”

Benieuwd naar het hele interview met Tanja en Charly? Je leest het in de nieuwste Beau Monde, vanaf woensdag 6 juli overal verkrijgbaar!

Tekst: Sandra Ten Brink | Foto’s: Dario & Misja | Visagie: Marie-Sophie Steenaert | Styling: Zoe en Lotus voor Manon Meijers Styling

Laatste nieuws