Dochter vindt de Spice Girl-outfits van Victoria Beckham ‘walgelijk’

Papa David was ook geen fan...

Lees ook

‘I’ll tell you what I want, what I really, really want…’ Volges Harper Beckham (10) in ieder geval niet de vroegere kledingstijl van mama Victoria toen we haar nog kenden als Posh Spice. Victoria Beckham vertelt aan Vogue Australia dat haar dochter bepaald geen fan is van haar moeders outfits uit haar Spice Girls-tijd.

Kleedgeld

“Ik mis de outfits niet, alleen de Birkin-tassen kunnen nu nog”, vertelt de zangeres. Die heeft ze gehouden uit haar tijd als Posh Spice, de rest verkocht ze aan een goed doel. Verder heeft ze haar Tom Ford voor Gucci items gehouden, die ze kocht met het kleedgeld dat ze kreeg van het recordlabel. “De andere Spice Girls waren niet zo into fashion als ik, dus ik had het geluk dat ik bijna het hele budget kon gebruiken.”

Spice Girls
De Spice Girls. Beeld: BrunoPress

‘Walgelijk’

Dat de kleding in die tijd anders was, is wel duidelijk, maar dochter Harper vindt het verschrikkelijk wat haar moeder droeg. “Ze zei tegen me: ‘Ik heb wat foto’s van je gezien toen je nog bij de Spice Girls hoorde en je rokjes konden écht niet. Die waren veel te kort.” Van je dochter moet je het maar hebben. Maar ook David Beckham vond de kleding die Victoria droeg veel te gedurfd. “‘Absoluut, Harper! Dat waren ze inderdaad.’ zei hij tegen haar. Ze zei zelfs dat ze het walgelijk vond hoe kort de rokjes waren.”

Maar Victoria is niet verbaasd over de reactie van haar dochter. “Ze is niet zo’n meisje dat met veel make-up op en een crop top aan de deur uit wil”, legt ze uit. De stijl van haar dochter is dus wat ingetogener dan van haar vroeger.

Weegschaal

Het dragen van zo weinig kleding in die tijd, gaf de media de indruk dat ze over Victoria konden schrijven wat ze maar wilden. Zo noemden ze haar de ene keer ‘Porky Posh’, oftewel biggetje Posh, en de andere keer ‘Skeletal Posh’, alsof ze een skelet was. “Nadat ik bevallen was van Brooklyn, stond er een foto op de voorkant van een krant waarop er commentaar werd geleverd op elk lichaamsdeel waar ik vet zou moeten verliezen.” Ook moest ze bij een tv-programma waar ze te gast was, op een weegschaal staan van de presentator. “Kun je je dat nog voorstellen tegenwoordig?”

Om die reden is de Spice Girls-zangeres ook bang voor het effect van sociale media, die de rol van tv-programma’s en tijdschriften hebben overgenomen, op haar dochter. “Harper zit nog niet op sociale media dus op dit moment is dat nog geen punt van zorg. Maar de manier waarop mensen soms met elkaar omgaan op die platformen, dat baart me wel zorgen.” Met zo’n bezorgde moeder moet dat vast goed komen.

Bron: Vogue Australia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook