Prinses Charlotte: zelfverzekerd in de schijnwerpers

"Zij is degene die de leiding neemt, niet George."

Hoewel het prins George is die later de troon mag bestijgen, lijkt ook zijn zusje, prinses Charlotte, geknipt voor een royal rol. De dochter van prins William en hertogin Kate staat vol zelfvertrouwen in de schijnwerpers. “Zij is degene die het voortouw neemt.”

Charlotte neemt de leiding

Niet de troonopvolger zelf, maar de spare die de show steelt – het is niets nieuws in royaltyland. Prinses Margaret had er een hekel aan om in de schaduw van haar oudere zus te staan, ‘onze’ Alexia wordt vaak bestempeld als de favoriet voor de camera’s, en prinses Charlotte lijkt de volgende prinses die niet aarzelt om zichzelf op de voorgrond te zetten. De 7-jarige dochter van William en Kate is volgens een lichaamstaalexpert een stuk zelfverzekerder dan haar oudere broer George, de prins die in de toekomst het koningschap op zich moet nemen.

Koninklijke opvoeding

“Het is erg duidelijk te zien in hun lichaamstaal bij officiële evenementen dat William en Kate hun twee oudste kinderen de kunst van glimlachen, zwaaien en handjes schudden hebben geleerd”, vertelt Judi James, een lichaamstaalexpert die zich dikwijls over de royals buigt, in The Daily Express. “Hoewel George en Charlotte nog steeds wat terughoudend lijken met handen schudden, doen ze verlegen maar vrolijk mee met een ritueel dat meer bedoeld is voor volwassenen dan voor kleine kinderen in de echte wereld.”

Beeld: BrunoPress

Hoewel Charlotte en George veel steun aan elkaar hebben, trekt de prinses vaak haar eigen pad. “Charlotte weet wat ze doet bij zulke kleine, formele handelingen. Ze kijkt bijna nooit naar George om aan te geven dat ze hem volgt.”

Bazige zus

Prinses Charlotte is eigenlijk een typische, ietwat bazige zus, die haar broer en broertje in het gareel houdt. “Louis kijkt naar haar als voorbeeld als er gezwaaid of geklapt moet worden, en tijdens de recente jubileumvieringen zagen we Charlotte heel lief, maar duidelijk haar broers corrigeren. Louis omdat hij te veel klapte en zijn vingers in zijn mond stopte, en George toen hij zijn armen niet langs zijn lichaam liet hangen toen ze op het paleisbalkon stonden voor het volkslied.” Ze weet al hoe ’t allemaal heurt, die Char. “Ze vertelt haar broers wat ze moeten doen, wat laat zien dat ze meer zelfvertrouwen heeft.”

Bron: Marie Claire US | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws