De blijmakers van Nicolette van Dam: ‘Alles in mijn leven draait om lekker eten’

Er zijn heel veel dingen die Nicolette blij maken, maar lekker eten komt vaak voor in de lange lijst!

Lees ook

Er zijn veel dingen die Nicolette van Dam blij maken, van haar woonplaats Amsterdam tot haar huisje in het Spaanse Marbella. Maar naast haar woonplaats, haar man en haar gezin (huisdieren inbegrepen!), keert vooral ‘lekker eten’ vaak terug op de lijst die ze met Beau Monde deelt. “Alles in mijn leven draait om lekker eten.”

Family time

In de nieuwste Beau Monde vertelt Nicolette openhartig over alle dingen die haar een gelukkig mens maken. Tijd doorbrengen met haar familie én met lekkere hapjes spelen daar een grote rol in. “Ik ben echt een familiemens, en de toastjesavonden met Bas en onze dochters Lola en Kiki aan de kleine tafel in ons huis zijn dan ook heilig. We halen allerlei lekkers in huis, zoals verschillende kaasjes, ham, versgebakken stokbrood, humus en kippenpootjes. En dan gaan we met z’n vieren op de grond aan de salontafel zitten om uitgebreid hapjes te eten en te kletsen.”

Bakken aioli

Ook wanneer het gezin bij hun huisje in Marbella is, staat goed eten vaak centraal. “Het Spaanse eten verveelt nooit. Je kunt me niet blijer maken dan met Spaanse hammetjes, een vers gevangen visje, zwarte paella, inktvis en daarbij bakken met aioli.”

“Alles in mijn leven draait om lekker eten, dat is echt iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Ik vind niets gezelliger dan aan tafel zitten met leuke, lieve mensen, allemaal kleine gerechtjes bestellen en die delen. Die eetervaring mét elkaar is wat het zo leuk maakt. We hebben onze meiden al jong geleerd om alles te proeven, waardoor ze inmiddels net zo veel van eten houden als Bas en ik.”

Chocolate & cheese

“Je maakt mij heel happy met de chocoladebollen van Van Avezaath Beune. Zodra we iets te vieren hebben, haal ik ze bij de banketbakker om de hoek van onze Brasserie van Dam. Alleen Bas eet ze niet vanwege zijn gluten- en lacto-allergie, voor hem halen we een glutenvrij BAS-taartje bij Waldo.” En ook op het gebied van kaas heeft Nicolette een duidelijke favoriet. “Je maakt me heel blij met een Mont d’Or kaasje van mijn favo kaaswinkel Fromagerie L’Amuse. Dit is zo’n kaasje dat eerst in de oven moet, zodat het smelt en je er stokbrood in kunt dopen. Ze hebben ook heerlijke kaasfondues. Ik hou ervan!”

Meer lezen over Nicolette’s blijmakers, van haar dierenbende tot de liefde van haar leven, van haar favoriete kapper tot haar grootste trots? Je vindt het allemaal in de nieuwste Beau Monde, vanaf woensdag 6 juli overal verkrijgbaar!

Interview: Jill Waas | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook