Gaat de Queen langzaamaan dan toch met pensioen?

Buckingham Palace heeft een aantal werkzaamheden uit de Queens takenpakket gehaald.

De functieomschrijving van koningin Elizabeth werd deze week herschreven, zodat haar familie meer taken op zich kan nemen. Dit in verband met het verslechteren van haar gezondheid. Komt het pensioen van de Queen dan toch steeds dichterbij?

Takenpakket

Buckingham Palace heeft onlangs een aantal werkzaamheden van de Queen uit haar takenpakket als monarch gehaald. Dit maakt de weg vrij voor de prins van Wales om een grotere rol op zich te nemen. Deze “officiële werkzaamheden” zijn aangepast in het jaarverslag van het Britse koningshuis. Dit is de eerste keer in minstens tien jaar dat dat is gebeurd, zo meldt The Telegraph.

Staatsbezoek

Als staatshoofd moet de koningin specifieke taken vervullen. Zo zou ze op staatsbezoek moeten gaan en ook andere staatshoofden moeten ontvangen. In de nieuwe functieomschrijving staat dat Liz alleen maar bezoekende staatshoofden hoeft te ‘ontvangen’, ze hoeft niet meer af te reizen naar andere landen voor een bezoek.

The Queen’s Speech

Ook moest Queen Elizabeth altijd bij de State Opening of Parliament aanwezig zijn, waarbij de koningin een toespraak houdt. Dit jaar zagen we al wat anders gebeuren. Vanwege haar gezondheid sloeg de 96-jarige koningin voor het eerst sinds 1963 de opening van het parlement en de Queen’s Speech over. Prins Charles opende daarom het parlementaire jaar en ook doet hij nu alle buitenlandse bezoeken.

Kleine update

Een royal insider vertelde The Telegraph dat de herziening van de taken van de Queen niet ‘drastisch’ waren, maar gewoon een kleine update. Langzaamaan verschuiven haar taken richting Charles, nu de dokters haar aanraden om wat meer rust te nemen. Take care, Your Majesty!

Bron: 9Honey | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws