Waarom hebben we de dochter van prinses Beatrice nog nooit gezien?

Sienna is de enige van de twaalf achterkleinkinderen van de Queen die nog nooit in het openbaar is gezien.

Prinses Beatrice staat steeds vaker op de voorgrond nu haar granny, koningin Elizabeth, rustiger aan moet doen. Maar van haar tien maanden oude dochtertje hebben we nog geen glimp opgevangen. Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi is daarmee het enige achterkleinkind van de Queen dat nooit in het openbaar is verschenen. Hoe zit dat?

Baby Sienna

Prinses Beatrice en haar echtgenoot Edoardo Mapelli Mozzi staan de laatste tijd vaak in de koninklijke schijnwerpers, maar altijd zonder hun dochtertje. Sienna werd geboren op 18 september 2021 en is het twaalfde én jongste achterkleinkind van Queen Elizabeth – en bovendien de enige van wie we nog nooit een foto hebben gezien. Bea & Edo kondigden de geboorte van hun kleine meid aan met een afbeelding van babyvoetafdrukken. Zo nu en dan worden ze wel met een kinderwagen gespot, maar meer dan dat zien we niet van Sienna. Ook na de doop van baby Sienna, op 29 april 2022, werden er geen foto’s vrijgegeven.

Privéleven

In tegenstelling tot haar zus Eugenie, die wel af en toe een kiekje van haar zoon August deelt, houdt prinses Beatrice haar gezinsleven meer privé. “Prinses Beatrice is geen werkend lid van de koninklijke familie en kan daardoor meer privé houden. Ze kan ervoor kiezen om foto’s van Sienna te delen, maar er wordt niet van haar verwacht dat ze dat doet”, legde royaltykenner Emily Nash eerder uit in Hello! Magazine.

Andere achterkleinkinderen

De Queen heeft echter veel meer kleinkinderen die geen werkende royals zijn. Sterker nog, haar kleinzoon William is de enige die fulltime werkt als prins. Toch hebben we wel kiekjes van ieders kinderen te zien gekregen. Zo neemt Peter Phillips zijn dochters wel eens mee naar koninklijke gelegenheden, zijn de kinderen van Zara Tindall af en toe te zien bij sportwedstrijden, deelt prinses Eugenie foto’s van haar zoon op social media en geeft prins Harry heel af en toe een kiekje van zijn twee koters vrij. Voor geen van hen is het een verplichting, maar een bewuste keuze.

Latere leeftijd

Of Sienna altijd buiten beeld blijft? Wie weet dat we haar op een iets oudere leeftijd nog zien meedoen met een paar royal tradities, zoals de kerkdiensten voor Kerst en Pasen en Trooping the Colour. Vaak zullen we haar in ieder geval niet zien komende jaren. Volgens de laatste geruchten uit de paleiswandelgangen verhuizen prinses Beatrice en Edo binnenkort naar de Cotswolds om hun dochter daar in nog meer privacy op te laten groeien.

Bron: Hello! Magazine, Gloucestershire Live | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws