Wat doen de kinderen van prinses Christina nu?

Wat weten we over de drie kinderen en vijf kleinkinderen van wijlen prinses Christina?

Lees ook

Wat weten we eigenlijk over de drie kinderen en vijf kleinkinderen van wijlen prinses Christina?

Bernardo Guillermo

Oudste zoon, Bernardo Federico Tomás Guillermo, kwam op 17 juni 1977 ter wereld. Hij woonde eerst in Villa Eikenhorst, maar na de scheiding van zijn ouders vertrok hij samen met zijn moeder naar New York. Hij studeerde filosofie en kunstgeschiedenis aan Sarah Lawrence College en volgde een opleiding design aan het Amerikaanse Pratt Institute.

Hij trouwde in september 2009 met de Amerikaanse Eva Marie Prinz Valdez. Dochter Isabel Christina werd een paar maanden ervoor geboren op 13 april. Eva is redacteur voor verschillende tijdschriften die over kunst en architectuur gaan. Op de bruiloft zong prinses Christina tijdens de ceremonie. In september 2011 werd zoon Julián Jorge geboren.

Bernardo met zijn tante prinses Margriet, 2022. Beeld: BrunoPress

Inmiddels zijn de twee uit elkaar (Eva had een relatie met een andere man). De vrouw woont samen met haar twee kinderen in Londen, waar ook Bernardo gehuisvest is. Waarschijnlijk om zo dichter bij de kinderen te zijn. Het leverde hem bovendien een nieuwe liefde op. In de Britse hoofdstad ontmoette hij architecte Georgina Turvey, met wie hij vermoedelijk sinds 2018 samen is. Bernardo heeft zijn eigen designstudio en is gespecialiseerd in op maat gemaakte meubelstukken.

Nicolás Guillermo

Nicolás is de tweede zoon van prinses Christina en ex-echtgenoot Jorge Guillermo en werd geboren op 6 juli 1979 in Utrecht. Hij groeide op in Nederland en ging naar het Christelijk Lyceum in Den Haag. In 1998 haalde hij zijn middelbareschooldiploma aan de Amerikaanse Drew University. En van 2001 tot 2005 volgde hij een studie waarmee hij zijn Bachelor of Science binnenhaalde. Nico is altijd creatief geweest en is tegenwoordig dan ook grafisch ontwerper en heeft hiermee zijn eigen bedrijf, Nico Design, dat logo’s ontwerpt.

Nicolas en Bernardo Guillermo op de schouders van neven prins Willem-Alexander en prins Constantijn, 1984. Beeld: BrunoPress

Juliana Guillermo

Juliana is het derde kind en eerste dochter van de prinses. Ze werd op 8 oktober 1981 geboren en werd vernoemd naar haar grootmoeder, koningin Juliana. Haar volledige naam is: Juliana Edenia Antonia Guillermo. Ondanks Christina en haar gezin een leven achter de schermen leefden, was dochter Juliana één van de bruidskinderen tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.

Juliana Guillermo in 2013. Beeld: BrunoPress

De jongste dochter is in Baarn en Wassenaar naar school gegaan. Haar middelbareschooltijd was op het Christelijk Lyceum, net als haar broers. Ze studeerde in 2004 af aan het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen. Ze maakt zelf kunst.

Na de scheiding van haar ouders, bleef zij als enig kind bij haar vader wonen. Haar oudere broers gingen met prinses Christina naar New York. Ze ging eerst wel mee naar New York, maar kwam later terug. Vandaag de dag woont ze met haar Costa Ricaanse echtgenoot, Tao Bodhi, en kinderen in Italië. In het zonnige Toscane wel te verstaan. Het stel heeft drie kinderen en zij heten Kai, Numa en Aida.

BRON: KONINKLIJK HUIS, WEEBLY, VORSTEN | BEELD: BRUNOPRESS

Laatste nieuws

Zie ook