Camilla had ‘gemengde gevoelens’ tijdens samenwerking met Kate

Camilla als covermodel, Kate als fotografe: liep de samenwerking tussen de hertoginnen wel helemaal op rolletjes?

Een bijzondere samenwerking tussen de hertogin van Cornwall en de hertogin van Cambridge deze week: Camilla poseerde als covermodel, Kate maakte de foto’s. Het resultaat mag er zijn, maar volgens een lichaamstaalexpert voelde Camilla zich toch niet helemaal op haar gemak. Zélfs met haar stief-schoondochter achter de camera.

Country Life

Hertogin Camilla wordt deze maand 75 jaar, het magazine Country Life viert dit jaar zijn 125-jarig bestaan. Vanwege die twee mooie mijlpijlen werd de toekomstige koningin-gemalin gevraagd gastredacteur voor het blad te worden. Inclusief cover shoot, uiteraard. Camilla poseerde achter de geraniums in haar eigen tuin voor de camera van haar stief-schoondochter Kate.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clarence House (@clarencehouse)

Band tussen model en fotograaf

Een bijzondere en geslaagde samenwerkingen tussen de twee Duchesses, lijkt ons. En eentje die ons veel zou kunnen leren over Camilla. Volgens lichaamstaaldeskundige Judi James, die de maniertjes en houdingen van de royals wel vaker onder de loep neemt, kan zo’n portretfoto veel zeggen over de band tussen het model en de fotograaf.

“Het fascinerende aspect van deze foto in het bijzonder is dat het een glimp van de relatie tussen Camilla en de fotograaf laat zien, hier toevallig Kate”, begint Judi. Kate heeft al veel ervaring met het vastleggen van familieleden, met name haar kinderen. “Achter de camera heeft Kate heerlijk spontane en authentieke gezichtsuitdrukkingen van haar kinderen vast weten te leggen, omdat ze reageren op hun moeder en niet op een camera.” Hoewel de hertogin van Cambridge haar kinderen helemaal op hun gemak voor de lens weet te krijgen, zit dat net even anders met haar stief-schoonmoeder. “Het had ook zo kunnen zijn met Camilla, maar ondanks haar hartelijke blik lijkt ze hier nog steeds wat schuchter, niet alsof ze helemaal op haar gemak is gesteld.”

Gemengde gevoelens

“Haar asymmetrische glimlach met wat onderdrukking van de lip suggereert gemengde gevoelens en het onvermogen om de gebruikelijke geremdheid voor de camera los te laten”, analyseert de lichaamstaaldeskundige verder. “Kates foto is prachtig, maar er is geen aanwijzing dat haar aanwezigheid wat plezier en ontspannenheid heeft toegevoegd aan Camilla’s lichaamstaal.”

Talent achter de camera

Hoewel het Camilla niet lukte om helemaal te ontspannen voor de camera, ook met een bekende achter de lens, mag het coverkiekje er zijn. Paula Lester, de managing editor van Country Life, is helemaal in haar nopjes met de foto’s die Kate heeft gemaakt.

“De hertogin van Cambridge nam onze coverfoto’s op het verzoek van onze gastredacteur, de hertogin van Cornwall, en we zijn ontzettend blij met het resultaat”, vertelt ze. “De foto’s die ze heeft gemaakt waren zelfs zo goed dat we er moeite mee hadden om de beste drie te selecteren, waaruit de hertogin van Cornwall de uiteindelijke keuze mocht maken.” Ook laat Lester horen dat Kate heel professioneel te werk ging. “De hertogin van Cambridge nam haar opdracht uiterst serieus en pakte haar taak ongelooflijk professioneel aan. Ze belde me op om naar onze vereisten voor een coverfoto te vragen en stelde vervolgens een reeks prachtige foto’s samen.”

Bron: Woman & Home, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws