Dit is hoe je je haar laat drogen aan de lucht zonder dat het pluizig wordt

Met minimale moeite glanzend en volumineus haar!

Het liefst gebruiken we een föhn als we ons haar hebben gewassen, dan krijgen we het het beste in model. Maar al die hitte kan je haar flink beschadigen – al kom je tegenwoordig al een heel eind met een heatprotector. Toch is het soms fijn om de boel de boel te laten en je haar aan de lucht te laten drogen, maar hoe krijg je dan wel de perfecte, pluisvrije, coupe?

Hydratatie

In de zomer kan het heerlijk zijn om je gewassen, natte lokken te laten drogen zonder enige vorm van hitte te gebruiken. Bovendien minimaliseer je dan ook nog eens de schade door hitte. Maar je haar zomaar laten opdrogen is voor velen een synoniem voor een pluizige coupe. Daar kun je gelukkig al iets aan doen vóórdat je de douche uitstapt. Pluizig haar wordt namelijk veroorzaakt door uitdroging. Door onder de douche al de juiste hydraterende producten te gebruiken, kun je pluizig haar voorkomen en je coupe al een beetje shapen.

Volume

Heb je steil haar? Dan kun je volgens haarstylist Amy Abramite het beste een volumeshampoo en -conditioner gebruiken. Deze producten zorgen ervoor dat je haar niet plat opdroogt, maar dat het wat meer de hoogte in gaat. “Steil haar kan van nature geen volheid hebben”, vertelt ze daarover aan InStyle. “Een volumineuze shampoo en conditioner kunnen voor een gewichtloze lift vanaf de wortel zorgen, waardoor de lokken er voller en dikker uitzien.” Dat klinkt wel heel goed…

Drogen

Je haar op de juiste manier wassen is het halve werk. Daarna komt de droogfase. Wanneer je met kleddernat haar onder de douche vandaan komt, is het belangrijk om je haar niet te drogen met een handdoek. Die is niet delicaat genoeg. “Je kunt het best water uit je haar knijpen”, raadt haarprofessional Angel Cardona aan. Dat is volgens haar beter dan het met een handdoek droog proberen te wrijven. “Het knijpen voorkomt knopen en beschadiging van het haar, en op deze manier kun je beter voor de conditie van je haar zorgen.”

Wil je het toch graag droogdeppen met iets? Dan kun je volgens Cardona het beste een microvezeldoek of katoenen shirt gebruiken om wat extra vocht uit je haar te knijpen. Zo minimaliseer je de schade aan je haar en kun je het met een gerust hart laten drogen aan de lucht. Hallo, glanzend volumineus haar!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws