Bobbi Brown deelt dé make-uptip voor vrouwen boven de 45

Hydratatie is het toverwoord.

Make-up guru Bobbi Brown ziet er met haar 65 jaar nog altijd geweldig uit. Met al haar jaren in de beauty-industrie, heeft ze heel wat tips en trucs verzameld om er ook zo fantastisch uit te zien, met name voor de wat rijpere huid. 

Bobbi deelde haar geheim voor een glowy huid op het sociale media-platform TikTok. Dit is volgens haar de ‘meest belangrijke make-uptip’ voor vrouwen boven de 45 jaar. Spoiler alert: hydratatie is het toverwoord.

@justbobbibrown Reply to @jroberts0211 If you have mature skin, using products that are moisturizing is a must. #matureskin #matureskinmakeup #matureskincare ♬ original sound – Bobbi Brown

“De belangrijkste make-uptip die ik vrouwen boven de 45 kan geven, is om producten te gebruiken die hydraterend zijn en je huid niet uitdrogen”, zegt Bobbi in de video. “Naarmate we ouder worden, willen we ervoor zorgen dat de textuur op de huid er smooth en egaal uitziet en niet te cakeachtig is.”

Voorbereiding

De succesvolle zakenvrouw raadt aan om je make-up routine te beginnen met een voedende dagcrème – al is het natuurlijk goed om je dag daar altijd mee te beginnen. Zo bereid je je huid voor op de producten die je daarna gaat aanbrengen. Wanneer je huid wat droog is en je brengt daar vervolgens bijvoorbeeld een foundation op aan, dan trekt de make-up in de droge plekjes. Dat ga je zien.

Geen poeder

Na de goede basis van een hydraterende crème is het tijd voor de rest van je make-up. Bobbi geeft de tip om dan te kiezen voor voedende producten. Denk daarbij aan een vloeibare foundation en cream blush. Het belangrijkste is om weg te blijven van poeder make-up, want ook dat droogt de huid weer uit, waardoor de structuur zichtbaarder kan worden. Een tripje naar de drogist dan maar?

Highlighter

Daar blijft het niet bij, want de make-up guru heeft nog meer tips gedeeld op haar TikTok-platform. Veel vrouwen met een rijpere huid vinden het spannend om een highlighter te gebruiken, bang dat het dingen accentueert die ze niet willen accentueren. Gelukkig zegt Bobbi dat het juist in je voordeel kan werken. Gebruik daar een gezichtsolie voor, die een klein glittertje bevat. De olie is – wederom – voedend voor de huid en een klein beetje op de cheekbones, zorgt voor een lumineus en gehydrateerd effect. Tien jaar jonger in een oogwenk!

Bron: Woman & Home | Beeld: Pexels

Laatste nieuws