Huidtherapeut Julie over herstel en hydratatie: ‘De huid is zo’n magisch orgaan!’

Lees ook

Met een stralende huid het vakantie- en festivalseizoen doorbrengen? Julie van Oord, huidtherapeut bij Cosmetique Totale, vertelt hoe je jouw huid gezond en gehydrateerd houdt, het hele jaar door.

Gevarieerde werkdagen heeft Julie zeker. Bij Cosmetique Totale, een bedrijf met 26 klinieken en meer dan 200 ambulante locaties door heel Nederland en sinds kort ook België, kun je namelijk voor allerlei huidbehandelingen terecht, of je nu afscheid wilt nemen van je acne, littekens of pigmentvlekken, een tatoeage wilt laten verwijderen of ‘gewoon’ tekenen van huidveroudering tegen wilt gaan. Met Beau Monde deelt Julie haar favoriete producten en haar tips voor een gehydrateerde, stralende huid.

De ideale combinatie

In de huidkliniek werkt Julie met de producten van ZO Skin Health, een merk dat ze zelf introduceerde bij Cosmetique Totale door haar eerdere goede ervaringen. “Het prettigste aan ZO Skin Health in combinatie met huidtherapie vind ik toch wel de kracht van de thuisbehandeling met producten aansluitend op de diepere huidbehandelingen met onze lasers en peelings“, legt ze uit in gesprek met Beau Monde. “Als huidtherapeut wil je natuurlijk één ding, en dat is iemand meer zelfvertrouwen geven en helpen met hun huidproblemen op de meest snelle, kwalitatieve en gezonde manier. Dat kan met de combinatie van onze laserbehandelingen en de producten.”

Minder behandelingen, meer resultaat

Waarom Julie specifiek voor de producten van ZO Skin Health kiest? “Een van de mooiste dingen van ZO Skin Health vind ik dat je mensen nóg beter kunt helpen bij een huidaandoening. Maar ook mensen zonder een huidaandoening kunnen met de producten van ZO Skin Health hun huid in topconditie houden.”

“De meeste cliënten beginnen eerst twee weken met het aanbrengen van de producten om een betere huidconditie te bereiken. Dan worden ze al enthousiast van het resultaat en dat geeft zelfvertrouwen. Daarna beginnen we met peelings of laserbehandelingen. Doordat de huid al in betere conditie is dankzij de producten van ZO Skin Health, zien we ook sneller resultaat van die behandelingen en hebben we ook vaak minder behandelingen nodig. We kunnen daardoor veel meer resultaat garanderen.”

Met een gehydrateerde huid de zomer door

We hebben allemaal weleens gehoord dat je in de zomer goed moet drinken om je lijf gehydrateerd te houden. Maar hoe zit het met de huid? Heeft die ook meer ‘dorst’ tijdens de warmere maanden?

“Het hele jaar door is hydrateren belangrijk”, legt Julie uit. “In de zomer moet je de huid goed beschermen tegen de zon. Omdat die uitdrogend werkt, moet je de huid dan ook beter hydrateren. Dat doen we met de Daily Power Defense, een van de bekendste producten van ZO Skin Health. Daar is onlangs ook het Illuminating AOX Serum aan toegevoegd. Dat zijn de meest prachtige producten die de huid beschermen tegen de vrije radicalen, maar ook tegen uv-straling. Het helpt de huid ook herstellen bij DNA-schade door zonschade.” Soms kan je lichaam ook wat extra hydratatie-liefde gebruiken. “Door de zee of de zon kan de huid op het lichaam wat droog en minder veerkrachtig gaan aanvoelen. Deze huid hydrateren we dan met de Body Emulsion, zowel in de zomer als winter.” 

In beide seizoenen is de hydratatie van de huid namelijk van groot belang, aldus de huidtherapeute. “Mensen denken vaak in de winter: het is koud, de verwarming gaat aan, daardoor verliezen we heel veel vocht. Maar in de zomer gebeurt dat ook door de zon. Het hele jaar is het belangrijk om te hydrateren en de huidbarrière in goede conditie te houden. Hoe warmer en hoe meer blootstelling aan de zon, hoe meer verdamping van het vocht in de huid. Als je dat niet tussendoor herstelt, kan dat klachten geven. Dan kun je sneller last krijgen van verbranding, irritaties, lijntjes en pigmentvlekken.”

Julie
Huidtherapeut Julie

Wat als het kwaad al is geschied?

Dat we niet zuinig moeten zijn met SPF, wordt ons vaak genoeg in de oren geknoopt. Maar wat als we in de zomer toch nét iets te lang van het zonnetje hebben genoten? Ook dan komen de producten van ZO Skin Health to the rescue, vertelt de huidtherapeute. “De eerdergenoemde Daily Power Defense helpt bij het herstel van de huid. Ook een heel fijn after sun-product vind ik zelf de Hydrating Crème, die kalmeert de huid heel goed tegen roodheid en irritatie. Ik vind het ook fijn om hem even in de koelkast te zetten als extra verkoeling. Het is een net iets vollere crème, die het gevoel geeft dat je de huid echt goed hydrateert.”

Hydratatie en huidveroudering

Als het zonnetje schijnt, willen we daar natuurlijk het liefst meteen volop van genieten. Al weten we dat het niet altijd zo aangenaam is voor onze huid, helemaal als het op huidveroudering aankomt. “Als cliënten terugkomen van vakantie en weer bij ons in de stoel zitten, zien we vaak meer droogte lijntjes door verdamping van vocht in de huid, meer pigmentvlekken en een grovere poriestructuur. Dat komt echt door verdikking van die huid door de zon.” Door een tijdje uit de zon te blijven en de juiste (zon)producten aan te brengen, kun je de schade gelukkig weer herstellen. “De huid is zo’n magisch orgaan, die herstelt zich altijd weer vanzelf, maar een beetje hulp is daarbij welkom.”

Gouden tip voor een stralende zomer

Tot slot deelt Julie haar gouden tip voor een glowy skin tijdens de zomer. “Het feestjes- en festivalseizoen is weer in volle gang. Wat ik zelf altijd doe voordat ik een feestje heb, is de huid scrubben met de Exfoliating Polish of de Dual Action Scrub. Als de talgrestjes en dode huidcellen weer goed verwijderd zijn, breng ik de Daily Power Defense en mijn zonnebrandcrème aan zodat ik weer een mooie glow op de huid heb. Doordat ik gescrubd heb, worden de producten daarna beter opgenomen. Dan heb je zo weer een mooie glowy skin.” Klinkt goed, toch? Op naar een stralende zomer!

Laatste nieuws

Zie ook