Leuk! Prins George voor het eerst mee naar Wimbledon

Normaal zijn kinderen niet toegestaan in de Royal Box, maar voor George wordt een uitzondering gemaakt.

Dat je tennisfan Kate ziet tijdens de finales van Wimbledon, daar kun je de donder op zeggen. Maar dat ook haar oudste zoon, prins George, plaatsnam op de koninklijke tribune, is een primeur!

Geen kinderen in de Royal Box

Hertogin Kate, prins William en hun zoon prins George (bijna 9 jaar oud) keken afgelopen zondag samen vol spanning naar de Wimbledon-finale tussen Novak Djokovic en Nick Kyrgios. Het is de allereerste keer dat George het wereldberoemde tennistoernooi bijwoont, en dat is met goede reden. Kinderen worden niet bepaald een warm welkom geheten op Wimbledon. Kleintjes onder de vijf jaar zijn helemaal niet toegestaan, en in de Royal Box mogen kinderen alleen plaatsnemen als ze ook daadwerkelijk blauw bloed hebben.

prins George
Prins George met zijn vader in de Royal Box. Beeld: ProShots

Strak in het pak

Zoals we inmiddels gewend zijn van George, verscheen de jonge prins strak in het pak bij de finalewedstrijd. De gigantische gouden beker die hertogin Kate uiteindelijk aan Novak Djokovic uitreikte, mocht prins George ook even vasthouden.

Beeld: ProShots

En zo te zien was hij daar behoorlijk van onder de indruk…

Tennisfans

Prins George – die vanaf deze week zomervakantie heeft – is naar verluidt groot tennisliefhebber, net als zijn moeder, zusje Charlotte en broertje Louis. Prins Louis mag vanwege zijn leeftijd nog niet mee de tribunes op (volgend jaar is het zover!), maar waarom prinses Charlotte niet van de partij was, is onduidelijk. Houden ze volgend jaar twee extra stoeltjes vrij in de Royal Box?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: ProShots

 

Laatste nieuws