Say what: prins George krijgt tennisles van deze ster

Een heuse celeb leert de jonge prins de beste tennis-trucs.

Dat de Cambridges dol zijn op tennis weet iedereen. De royal family verscheen ook dit weekend weer bij het Wimbledon-toernooi en vorige week zaterdag mocht zelfs prins George voor het eerst plaatsnemen op de tribune. De Cambridge-telg zal vast en zeker genoten hebben van de wedstrijd, want zelf heeft hij ook al enige ervaring met de balsport.

Roger Federer

Moeder Kate Middleton is regelmatig op de tennisbaan te vinden in haar vrije tijd. En het duurt niet lang meer of George kan zich als waardig tegenspeler opstellen tegen zijn moeder. De prins is namelijk net zo dol op tennis als zijn moeder én heeft zelfs les gehad van een heuse bekende tennisser.

Kate en William hebben niemand minder dan Roger Federer namelijk ingehuurd om hun zoon de kneepjes van het vak te leren. Roger is een vriend van de koninklijke familie en hij zou – toen hij op bezoek was bij Kates ouders in Bucklebury – de 8-jarige prins het een en ander hebben geleerd. Hij begon met het uitleggen van de basis. “In dat stadium gaat het alleen nog maar om het raken van de bal… net als bij mijn jongens”, zei de professional. Naar verluidt zou Roger behoorlijk onder de indruk zijn van de tenniskunsten van prins George.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roger Federer (@rogerfederer)

Trotse moeder

Kate Middleton zou trots aan tennisspeelster Anne Keothavong hebben verteld dat Roger onder de indruk was van haar zoon: “George’s favoriete tennisspeler is Roger Federer, en hij heeft echt met hem mogen spelen. De hele familie houdt van tennis, en George is blijkbaar een goede speler.”

De liefde voor tennis zit dus duidelijk in de familie bij de royals. In een documentaire op BBC One vertelde Kate al eens dat tennis een belangrijk deel van haar jeugd is geweest. “Het is zo’n typisch onderdeel van de Engelse zomer,” wist ze te vertellen. “Ik was echt onder de indruk van Agassi en Sampras, Ivanisevic en Steffi Graf. Dat waren voor mij mijn eerste herinneringen.”

Ook Federer heeft indruk gemaakt op Kate’s familie: “Roger is de hartenbreker van mijn moeder. Ik denk niet dat ze het erg zal vinden dat ik dat zeg! Ik denk dat hij dat ook wel weet.” Aha!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws