Camilla over samenwerken met Kate: ‘We hadden er veel plezier in’

Wat vond Camilla zelf van de samenwerking?

Dat Kate Middleton een passie voor fotografie heeft is geen geheim meer. De duchess of Cambridge trekt regelmatig haar fotocamera uit de kast om familieleden op de kiek te zetten. Laatst deed ze dat voor Camilla, wiens foto uiteindelijk op de cover van Country Life zal verschijnen. Camilla vertelt nu in een documentaire op ITV hoe ze het vond om met Kate samen te werken.

Covershoot

Hertogin Camilla wordt deze maand 75 jaar, het magazine Country Life viert dit jaar zijn 125-jarig bestaan. Vanwege die twee mooie mijlpalen werd de toekomstige koningin-gemalin gevraagd gastredacteur voor het blad te worden. Inclusief cover shoot, uiteraard.

Camilla poseerde achter de geraniums in haar eigen tuin voor de camera van haar stief-schoondochter Kate. De hertogin van Cornwall vertelt dat ze het erg prettig vond om met Kate samen te werken. “Ze heeft echt goede foto’s gemaakt en je weet dat ze het heel natuurlijk doet… we hebben er veel plezier aan beleefd”, zei Camilla.

“Het was heel ontspannen en natuurlijk heel aardig van de hertogin van Cambridge… ze is een buitengewoon goede fotografe en het was allemaal heel ongedwongen, er was niet veel haar en make-up – het werd gewoon in de tuin gedaan, waarbij veel werd gelachen – het was een heerlijke manier om de foto’s te maken.”

Expert

Hiermee spreekt Camilla lichaamstaalexpert Judi James tegen, die eerder nog zei dat het leek alsof Camilla zich ongemakkelijk voelde tijdens de shoot. “Haar asymmetrische glimlach met wat onderdrukking van de lip suggereert gemengde gevoelens en het onvermogen om de gebruikelijke geremdheid voor de camera los te laten”, analyseerde de lichaamstaaldeskundige. “Kates foto is prachtig, maar er is geen aanwijzing dat haar aanwezigheid wat plezier en ontspannenheid heeft toegevoegd aan Camilla’s lichaamstaal.”

Camilla is voor het eerst gastredacteur van Britse tijdschrift over landhuizen en ‘haar’ editie komt 13 juli uit. Charles heeft de eer al twee keer gehad – in 2013 toen hij 65 werd en in 2018 toen hij 70 werd. Dat laatste nummer werd de bestverkochte editie van het magazine ooit. We zijn benieuwd of Camilla door de lens van Kate het ook zo goed doet!

Bron: Hello Magazine | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws