Zes feitjes over Doria, de moeder van Meghan Markle

"Mijn moeder is altijd een vrije geest geweest", aldus de Duchess of Sussex.

Lees ook

In tegenstelling tot veel andere familieleden van Meghan, klapt Doria Ragland nooit uit de school tegenover de pers. De moeder van de hertogin van Sussex leeft grotendeels buiten de schijnwerpers, op zo nu en dan een paparazzi-kiekje na. Wat weten we eigenlijk over de (schoon)moeder met wie Harry en Meghan zo’n hechte band hebben?

1. Ze ontmoette Meghans vader op een televisieset

Dat Meghan al van jongs af aan actrice wilde worden, komt misschien wel doordat haar beide ouders achter de schermen van Hollywood werkten. Thomas Markle was lichtregisseur van een soapserie toen hij de 12-jaar jongere Doria Ragland ontmoette, die werkte als tijdelijke visagiste op de set. De twee trouwden in 1979, twee jaar later werd Meghan geboren. Zes jaar later liep het huwelijk op de klippen.

2. Ze is van alle markten thuis

Doria heeft een gevarieerd CV. Naast visagiste was ze stewardess, eigenaar van een reisbureau, maatschappelijk werker en yogadocente. Ze behaalde een bachelor in de psychologie en een master in Social Work. Sinds twee jaar is Doria CEO van een verzorgingstehuis in Beverly Hills.

Doria Ragland met prins Charles bij de bruiloft van Harry en Meghan. Beeld: BrunoPress

3Ze is ‘een vrije geest’

Meghan omschrijft haar moeder zelf als een vrije geest en als haar beste vriendin. “Mijn moeder is een yoga-instructeur maar ze doet ook maatschappelijk werk, met name in de ouderenzorg. Ik zie bij haar levenslange gevoeligheid en zorg, maar tegelijkertijd is mijn moeder altijd een vrije geest geweest”, vertelde de Suits-actrice een aantal jaar geleden aan Glamour. “Ze heeft dreadlocks en een neusring. Ze heeft net de marathon van LA gelopen. We kunnen gewoon zoveel plezier hebben samen, en toch zal ik nog steeds zoveel troost vinden in haar steun. Die dualiteit bestaat op dezelfde manier als in een beste vriendin.”

4Ze stond aan de zijde van Meghan bij alle royal mijlpalen

Van haar eerste keer als vriendin van prins Harry bij de Invictus Games tot de dag voor het huwelijk, Meghans eerste koninklijke project en de geboorte van Archie: Doria was erbij. De mum van Meghan vloog veel heen en weer tussen Londen en LA om de grote momenten van haar dochter niet te missen.

5. Ze is de ‘allerbeste nanny en granny’ voor Archie en Lili

Dat Doria nu op ‘slechts’ anderhalf uur rijden van de Sussexjes woont, komt dan ook goed uit. Dat maakt het net even makkelijker om bij alle mijlpalen te zijn, zoals de geboorte van kleindochter Lili. Volgens insiders is ze de beste (oppas)oma die Archie en Lili zich kunnen wensen. Doria is dan ook regelmatig in Montecito te vinden, waar ze haar eigen vertrekken heeft in de miljoenenvilla van Harry en Meghan.

Prins Harry en Doria Ragland in 2018. Beeld: BrunoPress

6. Ze krijgt de hele familie aan de yoga

“Mijn moeder is yogadocente en ik begon met mummy-and-me yoga samen met haar toen ik zeven jaar oud was”, vertelde Meghan in 2016 aan Best Health Magazine. Sindsdien is ze nooit meer gestopt met yoga, en ook Doria’s kleinzoon Archie is inmiddels om. Volgens royaltykenner Katie Nicholl beoefent Meghan al sinds jongs af aan baby yoga met hem. Zouden Harry en Lili ook hun eerste downward facing dog gemaakt hebben?

Bron: Elle, Newsweek, Express, Hello! Magazine, Closer, CheatSheet | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook