Dit was prinses Diana’s koosnaampje voor prins Harry

Prins Harry werd door zijn moeder meestal niet bij zijn naam genoemd.

Lees ook

Prinses Diana werd door velen vaak Lady Di genoemd, en hoewel de prinses zelf een hekel had aan dit koosnaampje, bedacht ze graag lieve benamingen voor anderen. Zo kreeg prins Harry kreeg een unieke bijnaam van zijn moeder.

Koosnaampje

De jongste zoon van Charles en Diana werd geboren als prins Henry Charles Albert David. Het paleis liet toen wel weten dat hij van zijn familie de roepnaam ‘Harry’ zou krijgen. Ondanks de vele ‘officiële namen’ die Harry kreeg, noemde zijn moeder hem vaak bij nóg een andere naam.

De prinses van Wales zou Harry namelijk vaak ‘My little Spencer‘ hebben genoemd. Het koosnaampje is een knipoog naar Diana’s kant van de familie en naar haar eigen karaktertrekken. “Diana zei altijd dat prins Harry zo ondeugend was, net als zijzelf”, vertelt royaltykenner Ingrid Seward in de documentaire When the Spencers Met the Monarchy.”

Spencer-familie

De wijlen prinses Diana had een indrukwekkende stamboom: die zit tjokvol Britse adellijke namen en connecties met de koninklijke familie. Zo was er al eerder een Lady Diana Spencer die bijna prinses van Wales en koningin van Groot-Brittannië had kunnen worden, maar daarvoor moeten we ver terug de tijd in.

Tegenwoordig leeft Diana’s eigen naam nog altijd voort in de twee kleindochters van de prinses van Wales: prinses Charlotte Elizabeth Diana van Cambridge en Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Misschien herinnert prins Harry zich zijn koosnaampje nog en noemt hij kleine Lilibet af en toen ook wel bijna die naam!

Bron: Woman and home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook