Camilla over hoe ze haar rol als Queen Consort wil invullen

Camilla heeft het al helemaal uitgestippeld.

Queen Elizabeth heeft haar opvolger benoemd. Schoondochter Camilla wordt later tóch koningin-gemalin. Hoe de hertogin denkt die functie te gaan invullen? Ze heeft er al zo haar ideeën over.

Koningin-gemalin

Na jarenlange speculaties, aan de vooravond van haar platina jubileum afgelopen februari, maakte Queen Elizabeth bekend dat haar schoondochter Camilla toch koningin-gemalin zal worden wanneer prins Charles de troon bestijgt. Toen Charles in 2005 met Camilla trouwde, liet het paleis nog weten dat zij bij een troonswisseling Princess Consort en geen Queen Consort zou worden. Die keuze werd toen gemaakt omdat Camilla niet bepaald onder groot gejuich als nieuwe royal werd ontvangen. Maar de wind waait nu uit een andere hoek, bevestigde Queen Elizabeth in een geschreven aankondiging. Camilla wordt, ondanks haar wisselende populariteit, toch echt de volgende Queen. 

In de voetsporen van prins Philip

Camilla heeft verteld dat ze van plan is om het voorbeeld van wijlen prins Philip, de hertog van Edinburgh te volgen. Hem ziet ze als haar rolmodel en ‘inspiratie’. Prins Philip en de Queen zijn volgens de hertogin ’twee van de meest opmerkelijke mensen in de geschiedenis van Engeland.’ Daarom wil ze dus ook graag in hun voetsporen treden.

“De filosofie van de hertog van Edinburgh was duidelijk: ‘Kijk omhoog en kijk uit, zeg minder, doe meer – en ga door met het werk’ – en dat is precies wat ik van plan ben te doen,” zei de hertogin van Cornwall deze week tijdens een verjaardagslunch. “Zowel hij als Hare Majesteit zijn altijd de toetssteen geweest van wat het werkelijk betekent om ‘aan de slag te gaan’, en een inspiratiebron voor ieder van ons hier om hetzelfde te doen, ongeacht onze leeftijd.”

Bron: Honey Nine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws