De lieve reden waarom Kate en William bijna nooit knuffelig zijn in het openbaar

Het heeft niet alleen maar met het protocol te maken!

Vorige week zagen we hertogin Kate en prins William een kus uitwisselen in het openbaar. Een zeldzaamheid, maar waarom eigenlijk? Het heeft niet alleen maar met het protocol te maken.

Vlugge kus

Iedere keer dat William en Kate elkaars hand vasthouden of een vlugge kus uitwisselen en public, staat het op alle voorpagina’s. We zijn niet gewend dat de Cambridges in het openbaar hun affectie voor elkaar tonen, meestal komt het niet verder dan een zwoele blik tussen de twee. Goed, we hadden natuurlijk dat kusje op het poloveld vorige week, maar dat was niet bepaald een dikke pakkerd à Albert en Charlene.

Kate en William
Beeld: BrunoPress

Dat we zo weinig public display of affection zien bij prins William en hertogin Kate, heeft volgens lichaamstaalexpert Darren Stanton niet (alleen maar) met het protocol te maken.

Goede band

Volgens Stanton hebben de hertog en hertogin van Cambridge geen knuffels en kussen nodig om aan te tonen dat ze een ijzersterke band hebben. “Kate en William zijn een koppel die zo verbonden zijn op een dieper niveau dat ze niet voortdurend tekenen van wederzijdse liefde – zoals aanrakingen of lang oogcontact – hoeven te laten zien tijdens openbare uitstapjes om te bewijzen dat ze een goede band hebben”, vertelt de kenner in The Daily Mirror. “Dat is al zichtbaar genoeg zonder dat het stel toegeeft aan overijverige tekenen van affectie.”

Protocol

Wills en Kate hoeven hun liefde dus simpelweg niet meer te bewijzen. Maar wat schrijft het protocol eigenlijk voor? Volgens etiquette-expert Myka Meier zijn er geen formele regels wat het tonen van affectie betreft. “Het wordt leden van de koninklijke familie niet verteld wanneer ze wel en niet een public display of affection kunnen laten zien,” legt ze uit in People. “Men vertrouwt erop dat ze zelf kunnen aanvoelen wanneer het wel of niet gepast is.”

Bron: Marie Claire UK, People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws