De Queen is niet blij met deze reisgewoonte van de Cambridges

Prins William, hertogin Kate en hun drie kinderen zijn per helikopter vertrokken naar hun vakantiebestemming.

De Oranjes vertoeven al een week aan de Griekse kust en ook voor de Cambridges is het nu tijd om de koffers te pakken. Prins William, hertogin Kate en hun kinderen vertrokken gisteren per helikopter naar hun vakantiebestemming. Queen Elizabeth zou not amused zijn wat die heli in de achtertuin betreft…

Op reis!

In een nieuwe video die rondgaat op Instagram en TikTok zien we William, Kate, George, Charlotte, Louis en hun hond Orla vertrekken per helikopter vanuit de achtertuin van Kensington Palace. Hun zomervakantie beginnen ze waarschijnlijk niet op een afgelegen, tropisch oord – dan hadden ze wel voor een privévliegtuig gekozen – , maar op hun landhuis Anmer Hall op het Engelse platteland.

Sinds vorige week hebben de drie kinderen vakantie van hun basisscholen. William en Kate moesten nog wat langer door werken, tot na de Wimbledon-finales, maar kunnen nu ook achteroverleunen. Grote kans dat we de Cambridges pas weer in september back to business zien.

Zelf achter het stuur

Prins William heeft jarenlang gewerkt als helikopterpiloot, en regelmatig vliegt hij zijn gezin zelf heen en weer tussen Kensington Palace en Anmer Hall. De Queen is echter niet te spreken over deze reisgewoonte.

“Hare Majesteit heeft goede vrienden en hovelingen verteld dat ze wil dat William niet meer zelf vliegt, en al helemaal niet tijdens slechte weersomstandigheden, omdat helikopters niet de veiligste vervoersmiddelen zijn”, vertelde een bron daar eerder over aan The Sun. “De Queen ligt er ’s nachts wakker van en ze maakt zich grote zorgen. Ze denkt dat de toekomst er rooskleurig uitziet wanneer Kate en William aan het hoofd staan, na Charles, maar ze durft er niet aan te denken wat er kan gebeuren als hem of het gezin iets overkomt.” Het feit dat er meerdere troonopvolgers samen vliegen, zou de Queen vooral angst inboezemen.

Anmer Hall. Beeld: BrunoPress

Minder heli’s

De laatste tijd zou het gezin al minder vaak de helikopter pakken (the Queens wil is wet). Niet alleen om Elizabeth minder slapeloze nachten te bezorgen, maar ook omdat er volgens royaltyreporters wat ophef was ontstaan rondom de vele vliegreizen tussen Londen en Norfolk. “Ik geloof dat er wat officiële ontevredenheid was over de hoeveelheid tijd die de Cambridges doorbrachten met reizen tussen Anmer Hall in Norfolk en Kensington Palace in Londen per helikopter. Mensen in kamp Cambridge zeiden dat het eigenlijk niet zoveel gebeurde, maar anderen impliceerden dat het vaker gebeurde dan de Queen wilde dat het gebeurde.”

Bron: Hello! Magazine, Marie Claire US | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws