Dit is de zus van hertogin Camilla: ‘Ik begroef haar teddybeer in de rozentuin’

Volgens zusje Annabel was Camilla niet altijd een lieverdje vroeger...

Hertogin Camilla viert later deze week haar 75ste verjaardag en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Zo verscheen woensdag een nieuwe documentaire over de hertogin van Cornwall, waarin haar zusje Annabel laat weten dat ze niet altijd een lieverdje was…

Camilla & Annabel

In de nieuwe docu Camilla’s Country Life bezoekt Camilla samen met haar zus Annabel Elliot het voormalige landhuis van hun grootouders, Hall Place. De Shands brachten hier in hun jongere jaren veel tijd door, maar nu is het huis niet meer in de familie. In de documentaire worden ze ontvangen door de huidige eigenaar. “Ik kan hier nog altijd de weg vinden met mijn ogen dicht”, aldus Duchess Camilla. “We vonden het geweldig om hier te zijn. Dat was onze vakantie. Ik ben gek op dit huis.”

Camilla en Annabel in 2021. Beeld: BrunoPress

Tussen zussen

Al is er voor Annabel, de twee jaar jongere zus van Camilla, ook een vervelende herinnering verbonden aan dit landhuis: het kwijtraken van haar teddybeer. Een big deal als jong meisje, en lange tijd bleef het een mysterie waar haar ‘Tiddy’ was. “Pas een maand voor mijn huwelijk vertelde [Camilla] me dat ze hem in de tuin begraven had”, vertelt Annabel in de documentaire.

“Mijn zus en ik hadden een beetje ruzie, dus ik begroef hem, het was rivaliteit tussen zussen”, geeft Camilla toe. “Ja, Tiddy Bar… Hij heeft een heel mooie rustplaats gekregen, in de rozentuin.” Of Annabel haar zus inmiddels vergeven heeft. “Absoluut niet!” lacht ze. “Het knaagt nog steeds aan me!”

Camilla en Annabel in 2007. Beeld: BrunoPress

Hechte band

Op die jeugdzonde na is alles koek en ei tussen Annabel en Camilla, die een hechte band hebben. Als debutante keek Annabel altijd op tegen haar oudere zus. “[Camilla] was een groot succes, maar ik absoluut niet. Ik had niet zoveel zelfvertrouwen als zij.” De een schopte het tot future queen, de andere zus is succesvol interieurdesigner, die ook het meubilair van prins Charles heeft verzorgd.

Camilla en Annabel hadden ook nog een jongere broer, Mark, die in 2014 overleed.

Bron: Hello! Magazine, Woman & Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws