‘Prins Harry verliest zijn koninklijke accent’

De prins zou niet meer praten met een hete aardappel in de mond.

Lees ook

Het is alweer twee jaar geleden dat Harry en Meghan terugtraden als werkende royals. Sindsdien wonen ze in Amerika en zijn ze druk bezig met verschillende projecten. Naast zijn koninklijke functies en privileges heeft prins Harry nog iets anders opgegeven: zijn royal manier van spreken!

Video-campagne

Eerder deze week verscheen prins Harry in een video voor de app BetterUp, waarvan hij chief impact officer is. De app is een hulpmiddel voor voor mensen die worstelen met hun geestelijke gezondheid. Harry deed een praatje over de mentale weerbaarheid van eenieder en hoe we allemaal “grootsheid in ons hebben”. Daarnaast sprak de prins met in de video met de Olympische gouden medaille-winnende snowboarder Chloe Kim, psycholoog Adam Grant en BetterUp-lid Blu Mendoza.

En hoewel deze gesprekken behoorlijk interessant waren, viel experts nog iets anders op. Zo zou Harry’s accent veranderd zijn. Zijn koninklijke accent zou plaatsgemaakt hebben voor een accent dat meer ‘van het volk’ is, stelt spraak- en accentdeskundige Emma Serlin, oprichter van de London Speech Workshop. Ze vertelt aan de Mirror: “Harry’s accent klinkt nu veel ronder en meer middenklasse in plaats van upper class.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BetterUp (@betterup)

Burgerlijk

“Op de klassieke Harry manier doet hij wat we van hem kennen – hij is de vriendelijke prins, hij is charmant, hij maakt contact met mensen. Hij is de zoon van zijn moeder”, vervolgt Emma. “Hij is nu meer ‘van het volk’ op een veel openlijker manier. Hij heeft altijd het klassieke koninklijke accent afgezwakt en verzacht, maar vroeger was hij veel meer op één lijn met de koninklijke familie. Nu Harry de koninklijke familie bijna nooit meer ziet, is hij niet alleen niet meer op dezelfde manier verbonden met hen, maar brengt hij ook niet meer op dezelfde manier tijd met hen door.”

Amerikaanser accent

En dat zou invloed hebben gehad op de manier hoe hij praat. “Hij heeft zijn accent dus aangepast om meer aansluiting te vinden bij de mensen die hij elke dag ontmoet en ziet, en bij de mensen om hem heen. Uiteindelijk weet ik zeker dat hij zijn accent zou versterken als hij weer bij de koninklijke familie zou zijn, maar het gaat erom dat hij zich aanpast om connecties op te bouwen.”

Zou Harry daarom een meer Amerikaans accent hebben gekregen inmiddels? “Naar mijn mening klinkt prins Harry niet Amerikaanser. Hij klinkt echter wel alsof hij de scherpe kantjes van zijn uitspraak heeft afgehaald. Die uitspraak maakte deel uit van zijn eerder ietwat ‘chique’ accent”, aldus Emma. Aha!

Bron: Mirror | Beeld: Instagram, Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook