Waarom Queen Elizabeth zich meer thuis voelt op Windsor Castle dan in Buckingham Palace

De koningin heeft er zo haar redenen voor.

Aan het begin van de coronapandemie is koningin Elizabeth verhuisd van Buckingham Palace naar Windsor Castle. Het zou een tijdelijk verblijf zijn, maar inmiddels lijkt het erop dat de Queen zich er definitief heeft gesetteld. En volgens verschillende ingewijden heeft Hare Majesteit het daar behoorlijk naar haar zin.

Paleis

De Queen woonde natuurlijk jarenlang op Buckingham Palace – het paleis is immers ook het hoofdkwartier van de koninklijke familie – maar nu Elizabeth op Windsor woont, wordt ineens gesuggereerd dat ze het Buckingham-paleis ‘nooit echt leuk heeft gevonden’.

windsor castle
Windsor Castle (Beeld: Brunopress)

In de koninklijke podcast Palace Intrigue besprak gastheer Mark Francis waarom de 96-jarige koningin “de voorkeur geeft” aan Windsor Castle. “De koningin heeft nooit echt van Buckingham Palace gehouden en is nu veel gelukkiger op Windsor Castle”, zegt hij. De podcastpresentator vertelde dat Darren McGrady, die 15 jaar voor de koninklijke familie heeft gewerkt, aan Coffee Friend heeft verteld dat het “geen verrassing is dat de koningin naar Windsor is verhuisd”. Francis citeerde de familievriend McGrady en zei: “Ze heeft nooit echt van het paleis gehouden, het is altijd het kantoor voor de koningin geweest”. Windsor Castle voelde daarom als thuiskomen voor de Queen. “Ze vindt het er geweldig, dus het is geen verrassing dat ze er permanent is gaan wonen.”

Dieren

Ook een voormalige koninklijke chef-kok kan beamen dat Elizabeth dol is op Windsor Castle: “De koningin kan naar buiten, de honden uitlaten, naar de paarden in de achtertuin gaan kijken. Voor de koningin zijn honden en paarden altijd het belangrijkst geweest. Dat is haar passie, dat zijn haar hobby’s. En waarom zou ze daar op haar 96e niet van mogen genieten?”, legt hij uit. “Laat Charles en William maar wat andere verplichtingen op zich nemen, ze zou nu gewoon elke dag tijd moeten doorbrengen met de paarden en de honden.” Bovendien is Windsor Castle ook dichtbij voor andere familieleden. We snappen het helemaal, Elizabeth!

Bron: Express | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws