De bruiloft van prinses Beatrice: een grote dag voor de Queen!

De grote dag draaide natuurlijk om Bea en Edo, maar ook om de Queen!

Vandaag is het precies twee jaar geleden dat prinses Beatrice het jawoord gaf aan Edoardo Mapelli Mozzi. Een grote dag voor het bruidspaar, maar óók voor de Queen.

Geheime bruiloft

Prinses Beatrice had al een spectaculaire bruiloft gepland in de kapel van St. James Palace toen de pandemie roet in het eten gooide. Razendsnel werden de plannen, helemaal in het geheim, omgegooid om er een royal micro-wedding van te maken. Daarbij werd niet alleen rekening gehouden met de wensen van Beatrice en haar verloofde Edoardo Mapelli Mozzi, ook die van de Queen speelden een grote rol.

De dag van de Queen

Zo wilde prinses Beatrice de bruiloft naar verluidt niet te lang uitstellen, zodat haar grootouders, Queen Elizabeth en prins Philip, er nog in goede gezondheid bij konden zijn. Daarbij hield ze ook rekening met de agenda van de Queen. “Het werd helemaal rondom haar schema heen gepland”, vertelt een bron aan Town & Country. Bea hield er bijvoorbeeld rekening mee dat haar granny nog niet op vakantie in Schotland zou zijn. In plaats van St. James’ Palace in Londen werd gekozen voor de Royal Chapel of All Saints in Windsor, zodat de Queen niet ver hoefde te reizen en min of meer in isolatie kon blijven op haar eigen landgoed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

De bruidslook van prinses Beatrice was bovendien een groot eerbetoon aan Queen Elizabeth. De dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson droeg dezelfde huwelijkstiara als haar oma op haar grote dag. De trouwjurk is daarnaast een aangepaste oude galajapon van de Queen, een prachtig staaltje vintage!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie)

Op het enige ‘groepsportret’ dat werd vrijgegeven na de bruiloft waren alleen de bruid, bruidegom, en prins Philip en Queen Elizabeth te zien. Dat terwijl ook van prinses Eugenie, Sarah Ferguson, prins Andrew en Edoardo’s zoontje Wolfie bekend is dat ze het huwelijk bijwoonden. Een slimme manier om de controversiële royals uit beeld te houden, maar ook om duidelijk te maken wie de eregasten waren!

Bron: Town & Country, Hello! Magazine, Insider | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws