Royal doet boekje open over vakantiehuis van William en Kate

'Ik heb spijt dat ik uit dit huis ben vertrokken.'

In de vakanties, en als het even kan in de weekenden, vertrekken de Cambridges steevast naar hun landhuis Anmer Hall in Norfolk. Dit vakantie-optrekje behoorde eerst toe aan een andere royal, die er spijt van heeft het ooit op te hebben gegeven. “Maar het is nu in goede handen.”

Anmer Hall

Vorige week vertrokken prins William, hertogin Kate en hun drie kinderen naar hun toevluchtsoord op het Engelse platteland: Anmer Hall. Zowel de hertog als de hertogin van Cambridge hebben laten weten dat ze in dit landhuis de gelukkigste momenten met hun gezin beleven. William en Kate kregen Anmer Hall als huwelijkscadeau van de Queen – maar eerst werd het riante vakantiehuis door een andere royal bewoond.

A Royal Life

Tussen 1972 en 1990 was Anmer Hall het thuis van de neef van de Queen, prins Edward, hertog van Kent, zijn vrouw en hun drie kinderen. Hij was dol op dit huis, schrijft hij in zijn boek A Royal Life.

“We vonden het zo fijn dat we Anmer Hall aangeboden kregen. Anmer was nog bewoond toen we een kijkje namen, we bezichtigden twee of drie huizen, maar Anmer was absoluut de leukste. De familie die erin woonde, werd stilletjes aangemoedigd om te verhuizen en dat vonden ze niet erg”, aldus de hertog. Tsja, zo gaat dat dus als je als royal je oog op een leuk optrekje laat vallen.

Anmer Hall. Beeld: BrunoPress

‘Perfect familiehuis’

“Het is een alleraardigst huis, een perfect familiehuis”, zo omschrijft de hertog van Kent. “Het was eigenlijk te groot, maar ideaal voor drie kinderen. Er was veel ruimte, een lieflijke tuin, en het ligt in een aardig groot park. De kinderen konden rondrennen met hun pony’s of fietsen. We raakten bevriend met veel mensen in de omgeving en we woonden niet ver van zee. Het had alleen maar voordelen. Ik heb er spijt van dat ik er ooit uit vertrokken ben.”

Queen Elizabeth en de hertog van Kent, 2022. Beeld: BrunoPress

In goede handen

Ook de dochter van de hertog heeft goede herinneringen aan Anmer Hall. “We hielden zielsveel van Anmer. Ik zat op school in Londen en op vrijdagavond nam ik de trein naar Norfolk”, vertelt Lady Helen Taylor. De familie is blij dat hun geliefde landhuis nu door een ander jong gezin wordt bewoond. “Het was hemels om op te groeien in Anmer, dus ik ben blij dat het in goede handen is. We hadden erg veel geluk dat we daar mochten wonen.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws