Waarom je voortaan een waterloze manicure moet doen

Bye bye, nagellak dat snel afbladdert!

Het lakken van je nagels is vaak een ontspannen bezigheid, vooral wanneer je dit bij een nagelsalon laat doen. Hoewel we het heerlijk vinden om met onze nagels bezig te zijn, is het niet de bedoeling dat je vers gelakte nagels na een paar dagen al afbladdert. De oplossing: de waterloze manicure. 

Waterloze manicure

Een waterloze manicure is eigenlijk een manicure die je zonder water doet. Het proces is meestal hetzelfde als een standaard manicure: het ontsmetten van de handen, nagels vijlen en polijsten, nagelriemen verzorgen en vervolgens het lakken van de nagels en de naverzorging. Het enige dat nu niet gebeurt, is dat je nagels geweekt worden in een kom met warm water en verzachtende essentiële oliën, zoals roos en lavendel.

Hoewel dit heel fijn voelt voor je nagels, is dit volgens nagelexpert Julie Kandalec niet de beste manier om je nagels te verzorgen. Ze legt uit: “Water zet de nagelplaat uit omdat de nagel poreus is als een spons, en het duurt eigenlijk een uur voordat de nagel droog is.” Een natte nagel lakken is dan ook zeker niet verstandig. “Je polijst in wezen een vochtige nagel en als deze eenmaal terugtrekt naar zijn natuurlijke vorm, kan de nagellak er niet meer mee samentrekken omdat hij droog is – en daarom schilfert hij.”

Gezondheidsvoordelen

Naast dat je met een waterloze manicure wat tijd bespaart bij de nagelsalon, heeft het ook wat gezondheidsvoordelen. “Water is een broedplaats voor ziektekiemen en bacteriën kunnen in de kom blijven, zelfs nadat het water is afgetapt”, zegt Rachel Apfel Glass, oprichter van Glosslab. Ook verspil je met een waterloze manicure minder water, wat altijd mooi meegenomen is.

Langer plezier van

Maar gaat een waterloze manicure dan ook echt langer mee? Volgens Rachel is het antwoord duidelijk: Ja. “Waterloze manicures gaan langer mee dan normale manicure-/pedicureprocedures, omdat het scheurtjes vóór de nagel voorkomt.” Je nagelriemen absorberen water en schilferen sneller omdat ze vatbaar zijn voor barsten. “Hierdoor bladdert je nagellak sneller af”, aldus Rachel. Weer wat geleerd!

Bron: InStyle | Beeld: Pexels

Laatste nieuws