De slimme stylingtruc van hertogin Kate

Deze truc is ook voor niet-royals heel handig.

Wij kunnen alleen maar speculeren over de (waarschijnlijk gigantische) inloopkast van Kate Middleton, maar die hangt vast vol met chique mantels, midi jurken en pumps voor verschillende koninklijke evenementen. Toch is de hertogin er niet vies van om kleding opnieuw te dragen, en heeft ze daar een handig trucje voor.

Stylingtruc van Kate

Als royal lid wordt alles wat je draagt onder de loep genomen. Vooral als je Kate Middleton bent, die er altijd perfect uit moet zien – een verwachting die ze keer op keer waar maakt. Niet zo gek dat de hertogin na al die jaren bij de Firm een truc heeft bedacht waarmee ze haar royal kleding opnieuw kan dragen.

Capsulegarderobe

Personal stylist en imagocoach Melissa Lund sprak hier over met Express en gaf een exclusief kijkje in de stijlstrategie van de hertogin. Want ondanks dat Kate toegang heeft tot de beste kleding, schoenen en accessoires ter wereld, betekent dat niet dat ze hier lichtzinnig mee omgaat. Investeren in de juiste items is namelijk key voor de hertogin, net zoals het hebben van een capsulegarderobe.

“Kate Middleton is een geweldig voorbeeld van iemand die weet wat ze doet”, begint Melissa. “Als hardwerkende senior royal staat ze in de publiciteit en heeft ze kleding nodig die bij haar rol past.” Als lid van de royal family kun je natuurlijk niet al te vaak gezien worden in dezelfde outfit. Dat vraagt om een slimme oplossing waarmee je alles uit je kleding haalt. “De hertogin draagt bepaalde looks meerdere keren, zodat ze waarde uit haar investering haalt.”

Outfits met een twist

Helemaal dezelfde outfits dragen doet de hertogin meestal niet, soms voegt ze er extra elementen aan toe. Het is haar grootste stylingtruc: pas minstens een accessoire of detail aan en je hebt meteen een heel nieuwe look.

Zoals bij de off-shoulder Alexander McQueen-jurk, die ze bij de BAFTA-awards van 2017 droeg. Twee jaar later, naar het Portrait Gala, droeg ze de jurk opnieuw met een kleine verandering. Voor het evenement had ze namelijk kapmouwtjes toegevoegd waardoor de jurk er meteen anders uitziet.

Accessoires en combineren

Ook het combineren met andere accessoires of kledingstukken is een truc die Kate snel toepast. “Ik heb gemerkt dat ze elke keer dingen probeert te veranderen door verschillende accessoires te gebruiken”, viel Melissa op. De combinatiemogelijkheden zijn vast eindeloos, met zo’n goed gevulde kledingkast!

Bron: Express.co | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws