Wil je heen: de prachtigste verborgen parels in Parijs

Skip de rij voor de Eiffeltoren en bezoek de echt chique adressen van de lichtstad!

Van Parijs krijgen we nooit genoeg, maar de Eiffeltoren hebben we nu wel gezien. Waar moet je zijn bij je volgende bezoek aan de stad van de liefde, de mode en de croissants?

Angelina

Dit theehuis tegenover de Tuilerieën bestaat al sinds 1903 en dankt haar naam aan de Oostenrijkse banketbakker Antoine Rumpelmayer Angelina. Al vanaf dag één is de theesalon een geliefde hotspot waar niet alleen Parijzenaren graag hun theetjes en pâtisseries nuttigen, maar waar ook regelmatig beroemdheden worden (en werden) gespot – Coco Chanel en Marcel Proust waren bijvoorbeeld Graag Geziene Gasten. En dat wil natuurlijk wel wat zeggen over de kwaliteit van de kaart. Hoewel Angelina als salon de thé bekendstaat, wordt de zaak vooral geroemd om zijn africain (warme chocolademelk, net vloeibaar genoeg om te drinken) en de chou caramel-cacahuète (een karamelgebakje). Geloof ons, dit is het lekkerste wat je ooit hebt geproefd en mag je jezelf écht niet onthouden. Beloofd?!
Rue de Rivoli 226, angelina-paris.fr

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Angelina Paris (@angelina_paris)

Rivié

We kennen The Hoxton als luxe en fancy hotelketen, maar wist je dat hier ook superfijne restaurants zijn gevestigd? Rivié is er een van en laat zich het best omschrijven als een Franse brasserie met een moderne twist. Het restaurant is dagelijks open van 7 uur ’s ochtends tot 1 (of 2) uur ’s nachts. Je bent hier dus aan het juiste adres voor een petit- déjeuner, lunch, diner pour deux en een bruisend slaapmutsje. Of twee, drie…
Rue du Sentier 30, thehoxton.com/france/paris

Thanx God I’m a V.I.P.

Parijs is een belangrijk centrum voor de mode-industrie en wordt – net als New York, Londen en Milaan – beschouwd als modehoofdstad. Voor shopliefhebbers houdt dit dus in dat je hier niet alleen nouvelles collections shopt, maar je modehart ook kunt ophalen in de talloze vintagewinkels die Parijs rijk is. Thanx God (zoals de winkel wordt genoemd) staat te boek als luxe vintagestore en heeft merken als Yves Saint Laurent, Chanel en Hermès in de collectie. Alle items (mode, schoenen, accessoires) zijn gecontroleerd op authenticiteit, verkeren in goede staat en zijn betaalbaar. Je creditcard vergeten, is dus pas possible.
Rue de Lancry 12, thanxgod.com

Grand Pigalle

Dit charmante boetiekhotel is gelegen midden in het bruisende hart van het Quartier South Pigalle en sinds de opening in 2005 uitgegroeid tot een begrip. Zo is het hippe hotel niet alleen de place to be om te overnachten, maar wordt ook de bijbehorende hotelbar drukbezocht. Het leuke aan de bar is dat er niet alleen hotelgasten te vinden zijn, maar dat het ook een populaire ontmoetingsplek is waar locals samenkomen om te genieten van een drankje avec un plateau de fromage. Het hotel heeft 37 kamers en is gevestigd in een hoekpand mét klassieke Franse balkonnetjes, waar je in de ochtendzon zalig zit met een verse café noir en pain au chocolat voor je neus.
Rue Victor Massé 29, grandpigalle.com

Café de Flore

Dit café opende in 1887 haar deuren en is een van de oudste (en duurste) koffiehuizen in Parijs. Een cappuccino op het terras kost je bijvoorbeeld €7,40. Wat je hiervoor krijgt? Een kopje fairtradekoffie, met een roomverse schuimkraag waarop de naam van het café in cacaosierletters prijkt. Doet het leuk op de foto, maar is vooral très délicieux. Alle waar naar z’n geld dus. Naast koffie serveert het café ook heerlijke champagnes en frites, die vooral na een avondwandeling (rond elf uur) érg goed smaken.
Boulevard Saint-Germain 172, cafedeflore.fr

Fondation Louis Vuitton

Dit museum wil je niet alleen bezoeken vanwege al het moois dat binnen te bewonderen is, het imposante pand is ook een kunstwerk op zich. Het futuristische, glazen bouwwerk is ontworpen door architect Frank Gehry en heeft een oppervlakte van maar liefst 13.500 m2 (!). Momenteel is onder meer de tentoonstelling A vision for painting (t/m 26 augustus) te zien, waarbij 75 schilderwerken uit de Fondation Louis Vuitton-collectie voor het eerst worden getoond. Kortom, wil je zien.
Avenue du Mahatma Gandhi 8, fondationlouisvuitton.fr

Pink Mamma

Eten bij een Italiaans restaurant terwijl je in Frankrijk bent, het voelt misschien een beetje als vreemdgaan… Maar neem van ons aan dat een stedentrip naar Parijs niet compleet is zonder een lunch bij deze trattoria. Pink Mamma is gelegen in het 9de arrondissement, in een vier verdiepingen tellend hoekpand. Dat het restaurant bij jong én oud in trek is, is geen wonder. Het gebouw is namelijk superstijlvol ingericht, biedt vanaf de bovenste etage een prachtig uitzicht over de wijk, wordt gesierd door kunst, heeft vriendelijke bediening én – het allerbelangrijkste – een sublieme kaart. Wat ons betreft is La fameuse Pâte à la Truffe (truffelpasta) het lekkerste gerecht op het menu. Maar om je eigen oordeel te kunnen vellen moet je misschien ook de Iconic Regina-pizza en Tigramisù bestellen. En als je dan toch bezig bent, doe er dan ook even een cocktailtje bij. Er staan er zestien op de kaart, dus keuze genoeg. Tip: als je besluit om hier te lunchen (waar we eigenlijk wel vanuit gaan), vergeet dan niet om een tafel te reserveren. De kans dat je hier bij toeval een plekje kunt bemachtigen, is namelijk klein. Bon appétit!
Rue de Douai 20, bigmammagroup.com

 

Musée Yves Saint Laurent

Net als Louis Vuitton, Christian Dior en Gabrielle Chanel, heeft ook Yves Saint Laurent baanbrekend werk verricht in de internationale mode-industrie. Dit museum, gevestigd in zijn voormalige couturehuis, toont het oeuvre van de couturier aan de hand van retrospectieve tentoonstellingen en wisselexposities. Bijna dertig jaar werkte de designer hier dagelijks aan zijn creaties. De collecties van 1974 tot 2002 zijn hier bedacht en gecreëerd. Yves’ werkruimte is nog helemaal intact, alsof hij zo achter zijn bureau kan plaatsnemen. Hoewel zijn creaties door het hele pand te zien zijn, geeft vooral deze ruimte het museum een persoonlijk, intiem karakter.
Avenue Marceau 5, museeyslparis.com

Hôtel des Grands Boulevards

Dat art deco, old Hollywood-glamour en Lodewijk de XVI een goede match vormen, bewijst het interieurdesign van dit stijlvolle boetiekhotel. Het 18de-eeuwse pand beschikt over 50 hotelkamers, waarvan de Parisian Eaves onze favorieten zijn. Ze bevinden zich net onder het dak, op de vierde etage, en bieden niet alleen prachtig uitzicht over de boulevard, maar ook comfortabele hemelbedden en superdeluxe badkamers. Verder heeft het hotel twee cocktailbars (één op het dak van de vierde etage) en een restaurant met een in house sommelier. Santé!
Boulevard Poissonnière 17, grandsboulevardshotel.com

Pompon Bazar

Geweven (wand)kleden, textiel in vrolijke kleuren, kussens met hippe dessins, droogbloemen en gehaakte strandtassen… In deze winkel (naast Thanx God) biedt eigenaresse Corinne Marchetti alles (of in elk geval veel) wat het vrouwenhart sneller doet kloppen. Alle producten zijn handgemaakt en er spreekt liefde voor de natuur uit. Houden wij van.
Rue du Château d’Eau 15, pomponbazar.com

Collection T.

Toen eigenaren Teresa en Philippe in 2002 hun theewinkel (toen nog Volupté thé d’exception genoemd) in Cannes openden, hadden ze niet voor mogelijk gehouden dat hun store zou uitgroeien tot de beroemdste theewinkel in de regio. Inmiddels is de formule een nieuwe naam en twee vestigingen in de Franse hoofdstad rijker. Je shopt hier een uitgebreid assortiment verse thee en theetoebehoren. Of je nu fan bent van klassieke groene thee, fruitthee of Japanse detoxthee (die overigens heel lekker is), je bent hier aan ’t juiste adres.
Rue des Martyrs 55 en Rue d’Argout 71, collection-t.fr

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door COLLECTION T. (@collection.t)

Ladurée

Dit gebaksbedrijf (sinds 1862) omschrijft zichzelf als restaurant, salon de thé en spécialiste du macaron en is vooral door het laatstgenoemde wereldwijd befaamd. Dagelijks gaan er zo’n 15.000 (!) macarons over de toonbank, waarvan de salted caramel en oranjebloesemmacaron onze lievelingssmaken zijn. Tip: heb je een volle dag sightseeën voor de boeg? Breng dan eerst een bezoek aan Ladurée en laat een doosje macarons samenstellen. Zorg dat je tegen het middaguur een pauze inlast in een van de stadsparken die Parijs rijk is en zoek een bankje in de zon. Haal het doosje tevoorschijn en genieten maar…
O.a. Rue Bonaparte 21

Bron: ELEGANCE | Beeld: iStock

Laatste nieuws