Monaco heeft een jarige prinses!

Feest in Monaco, Hannover en New York!

Prinses Alexandra wordt vandaag 23 jaar en dat betekent feest in Monaco (waar haar familie woont), in Hannover (waarvan ze de titel draagt) en in New York (waar haar studentenleven zich afspeelt). 

Prinses Alexandra is de jongste dochter van prins Ernst August van Hannover Sr. en prinses Caroline van Hannover en Monaco. Haar vader speelt sinds 2009 geen rol van betekenis meer in haar leven, Alexandra groeide op in Parijs en Monaco bij haar moeder. In tegenstelling tot haar halfbroers Andrea en Pierre en halfzus Charlotte Casiraghi heeft Alexandra wél een titel en meteen ook een hoge: via haar vader is ze een Koninklijke Hoogheid.

Prinses Alexandra op het Bal de la Rose eerder deze maand. Beeld: BrunoPress

Alexandra mag dan wel prinses van Hannover zijn op papier, in de praktijk is ze een echte Monegaskische royal. Ze woont belangrijke dagen uit de prinselijke agenda bij, zoals de Nationale Feestdag en het Bal de la Rose. Alexandra verschijnt aan de zijde van haar oom, prins Albert, bij officiële evenementen en bekeerde zich tot het katholicisme, een zet die haar een stevigere positie binnen de familie oplevert.

Beeld: BrunoPress

Nog vaker dan met haar royal relatives wordt de prinses van Hannover gezien met haar vriend. Ze is inmiddels vijf jaar samen met Ben-Sylvester Strautmann, een professionele basketbalspeler in Monaco en erfgenaam van een schatrijke Duitse landbouwmachineverkoper. Klinkt als een leuke partij voor Alexandra!

Beeld: BrunoPress

Prinses Alexandra timmerde als tiener hard aan de weg als kunstschaatsster, maar heeft haar trainingen op de ijsbaan inmiddels omgeruild voor een studie politicologie en filosofie aan de universiteit van New York. Niet dat ze van plan is daar iets mee te doen. De kleindochter van Grace Kelly heeft al laten weten dat ze in de toekomst met kunst en mode aan de slag wil, de gebruikelijke loopbaan voor een Grimaldi-telg. Ambassadeur van een groot designermerk worden, of zelf aan het ontwerpen slaan, Alexandra heeft genoeg familieleden om de kunst bij af te kijken.

Bon anniversaire, Alexandra!

Uit: Beau Monde Archief, Vanity Fair FR | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws