‘Meghan hoopte op meer steun van Kate en William’

Onvrede over het jubileum, mot met Victoria Beckham, jaloerse blikken richting Kate Middleton... Een greep uit de onthullingen in de nieuwe biografie over Harry en Meghan.

Naar verluidt keken de Sussexjes behoorlijk op tegen de publicatie van het boek Revenge: Meghan, Harry and the war between the Windsors, dat sinds deze week verkrijgbaar is. En we snappen wel waarom, want auteur Tom Bower schildert Harry en Meghan niet bepaald vriendelijk af. Dit zijn een aantal onthullingen uit de ‘bombshell biography.’

Gaat Tom Bower een biografie over je schrijven, dan weet je dat je dekking moet zoeken. De auteur staat erom bekend dat hij de onderste steen boven haalt en niet mild is tegenover zijn ‘onderwerpen.’ Dit schrijft hij onder andere over de Sussexes…

Meghan hoopte op meer steun van Kate en William

Beeld: BrunoPress

Volgens Bower viel het Meghan vies tegen dat ze niet met open armen werd ontvangen door de Cambridges. Ze had gehoopt op meer ‘erkenning en vrijgevigheid’, schrijft de biograaf. Ook was de hertogin van Sussex de eeuwige vergelijkingen met de ‘perfecte’ Kate al snel zat. “Meghan leek beïnvloed door jaloezie op Kate. Daardoor keek de toekomstige koningin afwijzend op haar neer.”

Prins Charles was niet blij met alle ophef rondom Thomas Markle

Beeld: BrunoPress

Volgens het boek hebben Queen Elizabeth en prins Charles Meghan uitdrukkelijk gevraagd om haar ruzie met haar vader, Thomas Markle, bij te leggen. Dat Meghan niet op het vliegtuig stapte om de strijdbijl te begraven, ‘verbaasde en irriteerde’ Charles.

Mot met de Beckhams

Beeld: BrunoPress

Tom Bower meent dat prins Harry en Meghan Markle achterdochtig waren wat de Beckhams betreft. Ze zouden hun vrienden er van verdacht hebben om informatie te lekken naar de pers. “Harry’s instabiliteit voedde Meghans angsten dat vrienden verhalen lekten naar de media. Om precies te zijn verdacht ze Victoria Beckham van indiscretie. Harry belde David Beckham om de beschuldiging door te geven.” Een flinke klap voor hun vriendschap, schrijft Bower.

De Queen was opgelucht dat Meghan niet op de begrafenis van prins Philip kwam

Beeld: BrunoPress

Prins Harry reisde in april 2022 in zijn eentje terug naar Windsor om de begrafenis van zijn grootvader, prins Philip, bij te wonen. Meghan was zeven maanden zwanger en ging op doktersadvies niet mee. Dat was een hele opluchting voor de Queen, schrijft Tom Bower. “In Windsor Castle bereidde de Queen zich voor om in het openbaar te verschijnen op een van de droevigste dagen uit haar leven. Om de COVID-beperkingen in acht te nemen, zou ze in haar eentje rouwen in de kapel. ‘Thank goodness dat Meghan niet komt’, zei de monarch in duidelijke stem tegen haar vertrouwde assistenten.”

Harry en Meghan waren niet blij met de jubileumplannen

Beeld: BrunoPress

De biograaf schrijft dat prins Harry en hertogin Meghan erg teleurgesteld waren in hun beperkte rol tijdens het jubileum van Queen Elizabeth eerder dit jaar. “Charles wilde dat de Sussexes, als burgers, niet uitgenodigd werden op het balkon of voor een ritje in een koninklijke koets. In Meghans ogen leverde dat onbevredigende beelden op, want haar waarde voor Netflix was om naast de Queen te zijn”, aldus Bower, verwijzend naar de serie die de Sussexjes momenteel zouden maken.

Tja, niet voor niets staat Tom Bower erom bekend dat hij ‘mensen aan de spies rijgt’, niet per se om zijn waterdichte, onbevooroordeelde onderzoek. Dol op sensatie, en niet zo op de Sussexjes? Dan is dit jouw boek. Meer kanten van het verhaal horen? Dan zouden we je een van de vele andere koninklijke biografieën aanraden!

Bron: Grazia UK, The Telegraph, Nine Honey, Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws