Prinses Anne: ‘Twitter? Email? Goodness, no!”

De Princess Royal kan haar titel beter veranderen in Princess Offline.

De royal family probeert steeds meer met zijn tijd mee te gaan. Van accounts op Instagram tot videobellen tijdens corona: de familie is moderner dan je zou verwachten. Prinses Anne, de dochter van Queen Elizabeth, lijkt de memo alleen niet te hebben gekregen en onthult dat ze helemaal geen email heeft. 

Offline Princess

Slecht nieuws voor mensen die prinses Anne een e-mail willen sturen. De Princess Royal is namelijk niet online te vinden. Meaghan Kall, een epidemioloog bij de UK Health Security Agency, kwam hierachter toen ze de prinses ontmoette op Windsor Castle, voor de Covid Unsung Heroes Awards. Toen ze de 71-jarige prinses vroeg of ze “contact kon opnemen via Twitter”, reageerde Anne: “Goodness, no! Ik heb niet eens e-mailaccount.”

Geen social media

Maar dat is niet het enige waarmee de prinses vergeleken andere royal members ‘achterloopt’. Hoewel ze elk jaar honderden opdrachten namens de koninklijke familie onderneemt, heeft ze geen speciaal kanaal voor social media om al die werkzaamheden op te delen. In plaats daarvan delen de belangrijkste social media-accounts van de koninklijke familie de activiteiten van Anne.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Online verbinden

In de documentaire ‘Anne: The Princess Royal At 70’ sprak de prinses zich ook uit over online contacten. “Met online technologie is in contact zijn één ding, maar het is niet helemaal hetzelfde, het vermogen om mensen te ontmoeten, dat is wat het verschil maakt”, aldus Anne.

Ook social media is niet aan haar besteed, vertelt ze in dezelfde documentaire. “Ik weet wat Twitter is, maar ik zou er nog niet in de buurt komen als je me goed zou betalen”, grapt ze. “Maar dat is een andere kwestie.”

Voor de mensen die de Princess Royal toch iets willen sturen, kunnen het beter old school aanpakken en iets sturen naar Buckingham Palace. Weet je tenminste zeker dat ze het leest!

Bron: Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws