Royal vacature: William en Kate zoeken een nieuw personeelslid

Iedereen die zich in de vacaturetekst herkent, kan zich aanmelden.

Droom jij altijd al van een koninklijke baan? Goed nieuws: er staat een vacature open bij de hertog en hertogin van Cambridge. Het gaat zelfs om een permanent position! 

Vaste aanstelling

William en Kate zijn op zoek naar een Digital Lead, iemand die hen op Kensington Palace kan helpen met digitale communicatie. Er is een vacature voor die functie geplaatst op de site van Royal Vacancies. Daarin wordt onder andere benoemd dat het om een vaste aanstelling gaat, voor 37,5 uur per week. “Dit is een spannende mogelijkheid om je aan te sluiten bij het Communications Team, om de digitale strategie van dit Huishouden vorm te geven en te definiëren”, staat er in de samenvatting.

Veel verschillende taken

Wat je precies gaat doen als je voor de Duke en Duchess komt te werken? Je zult aan de slag gaan met de strategie en het management van de social media kanalen. Concreet betekent dat dat je aan de gang gaat met de social media posts op Instagram, Twitter, YouTube en Facebook. Ook wordt van je verwacht dat je met ideeën voor nieuwe content komt en dat je de impact van de posts bekijkt aan de hand van data-analyse.

werkgevers

Zijn dit jouw toekomstige werkgevers? Beeld: BrunoPress

Behoorlijk wat eisen

Om kans te maken op de baan, moet je wel aan heel wat eisen voldoen. Zo is het vooral van belang dat je ervaring hebt met digitale strategieën, veel weet van het social media landschap en trends, goed kunt fotograferen en verstand hebt van editing. Daarnaast moet je creatief kunnen denken, goed kunnen schrijven, oog voor detail hebben, flexibel zijn en goede organisatievaardigheden hebben. Tot slot moeten kandidaten gevoelige informatie met discretie kunnen behandelen en kennis hebben van alle communities, zowel binnen de UK en de Commonwealth als binnen andere landen.

Nog anderhalve week

Het begrip diversiteit staat bij de Royal Family hoog in het vaandel. Daarom wordt er gezocht naar ‘het allerbeste talent, ongeacht ras, etniciteit, handicap, geslacht, religie, seksuele geaardheid of leeftijd’. Iedereen die zich in het profiel herkent, mag zich dus aanmelden. De vacature staat nog tot 2 augustus open. Het enige dat in de tekst niet wordt vermeld, is hoeveel salaris ertegenover staat. Gezien de werkgever zal dat bedrag waarschijnlijk niet misselijk zijn.

Bron: Vorsten, Royal Central, Royal Vacancies | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws