Dit is hoe Queen Elizabeth haar thee het liefst drinkt

Het drinken van thee gaat bij de Queen gepaard met meerdere regels.

Het is geen geheim dat ze in Engeland een hoop thee drinken. Ook Her Majesty the Queen doet daaraan mee en slaat heel wat kopjes thee achterover. Hoe drinkt Queen Elizabeth haar thee eigenlijk het liefst?

Echt heet

Darren McGrady is maar liefst vijftien jaar lang de personal chef van de Royal Family geweest. Hij heeft met Coffee Friend gedeeld hoe de Queen haar thee het liefst drinkt. Wat blijkt: Elizabeth geeft er de voorkeur aan als haar thee werkelijk kokend heet is. McGrady snapt wel waarom: “Hete thee moet ook echt heet zijn. Er moet echt kokend heet water over thee heen gegoten worden en het moet vijf minuten trekken. Dat is het belangrijkste gedeelte. Het is bovendien cruciaal dat thee wordt gezet in een theepot – dan pas kan men spreken van een echte kop thee.”

Afternoon tea

Volgens McGrady drinkt de Queen dagelijks afternoon tea. “Dat drinkt ze elke dag, waar op de wereld ze ook is. Het maakte niet uit of we in Buckingham Palace waren en ze in haar eentje zat, of ze prins William had uitgenodigd, of ze een tuinfeest met 6000 mensen organiseerde of dat ze in Australië zat. De Queen houdt van afternoon tea, ik zou zeggen dat dat waarschijnlijk haar favoriete maaltijd is.” Die thee werd in McGrady’s tijd geserveerd met een volledig menu. Men kon altijd kiezen uit twee soorten broodjes, scones en een kleine cake. Met een hippe matcha latte of oolong-thee hoef je bij Liz overigens niet aan te komen: er wordt louter Earl Grey gedronken.

In overleg

De chefs in Buckingham Palace zagen er altijd op toe dat de Queen niet twee dagen achter elkaar dezelfde scones geserveerd kreeg. Ook het recept voor de kleine lekkernijen verschilde van dag tot dag. “De ene dag hadden we reguliere scones, de andere dag de variant met rozijnen. Het was heel belangrijk dat dat afgewisseld werd”, aldus McGrady. “Het ging zelfs zo ver dat de chefs van Buckingham Palace hun collega’s bij Windsor Castle op maandagochtend opbelden en vroegen wat voor scones de Queen de dag daarvoor had gehad. Zo wisten we zeker dat we haar niet hetzelfde serveerden. Ik weet niet wat er was gebeurd was als we het niet hadden gecheckt, omdat we dat altijd deden.” Serious business dus, thee voor de Queen!

Bron: Town and Country Mag, Coffee Friend | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws