Harry en Meghan doneren groot bedrag voor uitvaart negenjarige jongen

Ze hebben een gulle gift gedaan, waarmee een deel van de uitvaartkosten kan worden gedekt.

Een aantal dagen geleden overleed de negenjarige Geoge Zajfen onverwachts. Zijn moeder plaatste een hartverscheurend bericht op haar Instagram-pagina waarin ze bekendmaakt ze dat haar zoon is verloren. De hertog en hertogin van Sussex kregen het nieuws onder ogen en besloten meteen een genereuze daad te verrichten. Ze hebben namelijk een behoorlijk geldbedrag gedoneerd om de kosten voor Georges uitvaart te dekken.

Enorm verdrietig

Vier dagen geleden deelde Kelly McKee Zajfen, de moeder van George, een zeer verdrietig bericht op haar Instagram-pagina. “Mijn lieve kleine jongen. Mijn hart is in een miljoen stukken gebroken. […] Jij was het lichtpuntje in mijn leven. Je lach vrolijkte elke kamer op en je hart was het meest perfect en het allerliefst”, schreef ze. “Je hebt deze aarde verlaten en laat zoveel mensen achter die van je hielden. Ik weet niet hoe ik verder moet. […] Ik kan het nog niet beseffen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kelly McKee Zajfen (@_heartmom_)

GoFundMe opgezet

Vlak na het overlijden van George werd er een GoFundMe gestart door Kate Jefferson, een vriendin van de Zajfen-familie. Het doel was om 75.000 dollar op te halen, waarvan er in de eerste twee dagen al 55.000 was binnengekomen. In de beschrijving schreef ze: “Mijn naam is Kate en ik haal geld op voor de Zajfen-familie, zodat zij kunnen rouwen om het verlies van hun lieve engel George. Hij was de vrolijkste, aardigste jongen die op deze aarde rondliep. Zijn hart was meelevend, zijn lach aanstekelijk en zijn liefde voor zijn ouders en zijn tweelingzus zichtbaar. Dit onverwachte verlies is meer dan verwoestend en de Zajfen-familie zal tijd nodig hebben om te kunnen beginnen met rouwen.”

“Geen enkele ouder zou een kind moeten verliezen, en geen enkel kind zou het verlies van diens tweelingbroer moeten meemaken”, schreef Jefferson ook. “Onze harten zijn gebroken voor Kelly, Julian, Lily en hun hele familie. De pijn die hun vrienden en online gemeenschap voelen is immens, en we willen de Zajfen-familie zoveel mogelijk ontlasten nu Georges uitvaart wordt gepland. Kelly en Julian zijn twee van de meest gulle, filantropische mensen en nu is het de tijd om iets voor hen terug te doen.”

Gulle donaties

Het duurde niet lang voor het nieuws van Georges tragische overlijden de oren van Harry en Meghan bereikte. Zij besloten meteen om via een GoFundMe geld te doneren, zodat de kosten voor Georges uitvaart konden worden gedekt. Ze doneerden maar liefst 5.000 dollar, in naam van Archie en Lili. Wat precies hun connectie is met de Zajfen-familie, is onduidelijk. Ze zijn niet de enigen die een gulle gift deden: ook Trevor Engelson (Meghans ex-man) en zijn vrouw Tracey Kurland hebben een donatie gedaan, en wel van 1.000 dollar. Wellicht laat die connectie zien dat Meghan en Trevor de Zajfen-familie hebben leren kennen tijdens hun huwelijk. Hoe dan ook: erg genereus van hen allen, chapeau!

Bron: HELLO!, Honey Nine | Beeld: ProShots, Instagram Kelly McKee Zajfen

Laatste nieuws