Dit is de naam van Pippa Middletons derde kind

Het meisje heeft een prachtige naam gekregen, met een bijzondere familieconnectie.

Twee weken geleden werd bekend dat Pippa Middleton en haar man James Matthews hun derde kindje hadden verwelkomd. De naam van de kleine spruit werd toen niet genoemd. Inmiddels is de naam echter vrijgegeven en hij blijkt een connectie te hebben met die van een familielid.

Relatief laat bekendgemaakt

Pippa en James zijn sinds 2017 getrouwd en leven zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers. Ze hadden al zoon Arthur (3) en dochter Grace (1). De zwangerschap van het zusje van Kate Middleton bleef lange tijd geheim. In juni werd Pippa echter bij de jubileumfestiviteiten voor de Queen gespot met een prachtige bolle buik, waarna de geruchtenmolen op volle toeren begon te draaien. Enkele weken later is Pippa al bevallen en kregen Arthur en Grace er een zusje bij.

Prachtige bloemennaam

Inmiddels is dus bekend hoe de jongste spruit van Pippa en James heet. Het meisje blijkt de naam Rose te hebben gekregen, vermeldt Daily Mail. De naam betekent in het Oud-Engels “beroemde bloem” of “beroemd type”. En de connectie met de naam van een familielid? Daarvoor moeten we bij Harry en Meghan zijn. Hun dochter Lilibet wordt vaak Lili genoemd. Zowel Lilibet als Rose hebben dus een flower-inspired naam.

Veel verschillende connecties

Het is niet de eerste keer dat Pippa en James hun kind een naam geven die verbonden is met die van een ander familielid. Hun dochter Grace heet namelijk voluit Grace Elizabeth Jane. De naam Elizabeth verwijst niet alleen naar de Queen. Het is een verwijzing naar zuslief Kate (Catherine Elizabeth Middleton), prinses Charlotte (Charlotte Elizabeth Diana) en naar de moeder van Kate en Pippa (Carole Elizabeth Middleton). Wat de tweede (en eventueel derde) naam van Rose is, is overigens nog niet bekendgemaakt.

Bron: The List, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws