In bloei: Charles en Camilla voor het eerst in drie jaar bij bloemenshow

Het was weer een geslaagd evenement.

Gisteren vond de 139e editie van de Sandringham Flowershow plaats. Het was de eerste keer sinds 2019 dat het grote evenement weer door kon gaan. Prins Charles en hertogin Camilla zijn echte bloemenliefhebbers en waren dan ook zeer verheugd dat ze weer naar de Flowershow konden.

Ieder jaar even langs

De bloemenshow vond plaats bij Sandringham House, een optrekje van de Royal Family in Norfolk. Jaarlijks komen er zo’n 20.000 bezoekers op af. Charles en Camilla bezoeken het evenement sinds 2005 ieder jaar trouw. Ze waren dan ook maar wat blij dat ze er weer naartoe konden. Ze zijn overigens niet de enige royals die er fan van zijn: de Flowershow was ook altijd het favoriete evenement van de Queen Mother.

Blije gezichten

Charles en Camilla kwamen per koets naar het evenement. Camilla droeg een lange, turquoise jurk met junglepatroon, Charles koos voor een beige pak en een hoedje in een net iets lichtere tint. Ze deden een tour over het hele terrein en knoopten gesprekken aan met verschillende lokale bloemisten en mensen in het publiek. Ook mocht Charles meerdere jubileummedailles uitreiken aan leden van de Britse luchtmacht. Op de foto’s is te zien dat het royal couple zich goed vermaakte:

Erg enthousiast

Na afloop van het evenement deelden de prins en de hertogin beelden op hun Twitter- en Instagram-account. “Geweldig om te zien dat zoveel mensen genieten van de Flower Show en felicitaties aan de prijswinnaars en exposanten van vandaag!”, is er bij de foto’s op Instagram geschreven. Daarnaast laten de prins en de hertogin weten dat er “een scala aan fantastische bloemen, planten, groenten en fruit” op het evenement te zien was.

Gemiddeld staan er bij de bloemenshow 200 kramen op het terrein. Sommigen daarvoor worden beheerd door goede doelen, anderen door lokale bloemisten. De opbrengsten worden telkens gedoneerd aan lokale goede doelen. In totaal heeft de show in al die jaren meer dan 780.000 Britse pond opgehaald. Charles en Camilla zullen er volgend jaar ongetwijfeld weer bij zijn om de bloemenvreugde te vieren.

Op een optreden van Queen Elizabeth hoeven we echter niet te rekenen. Zij brengt iedere zomer door op het terrein van Balmoral Castle en is in totaal maar één keer bij de show aanwezig geweest, in 1987.

Bron: PEOPLE, Vorsten, Town and Country | Beeld: BrunoPress, Instagram Prince of Wales and The Duchess of Cornwall

Laatste nieuws