Dit is de enige sport waarin prins William hertogin Kate niet kan verslaan

Hij hoeft het blijkbaar niet eens te proberen.

Lees ook

Prins William en hertogin Kate staan bekend als een behoorlijk sportief koppel. Ze draaien hun hand niet om voor een potje hockey, voetbal of polo. In veel gevallen weet William Kate te verslaan, maar toch is er één sport waarin zij duidelijk beter is.

In het publiek en op het veld

Momenteel zijn de Commonwealth Games in volle gang. Het multisportevenement, dat tot doel heeft om de diversiteit van de 56 verschillende Gemenebest Naties te vieren, duurt nog tot en met 8 augustus. Het is het grootste sportevenement in het Verenigd Koninkrijk sinds de London 2012 Olympic en Paralympic Games. Er komen veel verschillende sporten voorbij en in totaal doen er meer dan 4,500 atleten aan de wedstrijden mee. William en Kate zullen op 2 augustus bij het evenement aanwezig zijn om een aantal wedstrijden te bekijken.

Tijdens de Commonwealth Games zitten de prins en de hertogin dus in het publiek, maar ze staan ook regelmatig zelf op het veld. Zo werd de prins begin deze maand nog gespot op het poloveld en zagen we Kate laatst bij een hurling wedstrijd:

polo

Beeld: BrunoPress

hurling

Beeld: BrunoPress

Onverslaanbaar met de groene bal

Zowel William als Kate zijn competitief aangelegd en naar verluidt delft Kate vaak het onderspit. Toch blijkt ze met tennis onverslaanbaar. Kate tennist al jaren en heeft haar tennisvaardigheden verfijnd bij de Hurlingham Club in Londen. Pro-tennisser Rod Laver beaamt dat. “Ik heb William en Kate een paar keer ontmoet, en in de Royal Box krijg je de kans om een beetje met ze te praten. Ze tennissen tegen elkaar en William vertelde me dat hij Kate niet kan verslaan”, aldus Laver tegen Daily Mail.

tennis-kate

Beeld: BrunoPress

Hoewel tennissen tegen Kate blijkbaar zinloos is, hoeft William niet bij de pakken neer te zitten. Er is namelijk een ander lid van de Royal Family tegen wie hij een potje kan spelen. Prins George is net als zijn ouders dol op de sport. Hij heeft onlangs echter privéles gehad van niemand minder dan Roger Federer. Of prins William hem dus lang blijft verslaan, is nog maar de vraag…

Bron: HELLO! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook