Oeps: zo vaak moet je je make-up kwasten eigenlijk schoonmaken

Het is vaker dan je denkt...

We zijn dol op make-up, maar het schoonmaken van de make-up kwasten? Not so much. En dat terwijl er een hoop viezigheid aan zo’n kwast blijft kleven. Slecht nieuws, want we maken ze veel te weinig schoon. Jikes! 

Veel bacteriën

We weten allemaal wel dat we onze make-up kwasten niet eeuwig kunnen gebruiken. Toch schiet het schoonmaken er vaak bij in. Het zorgt er niet alleen voor dat je kwasten minder lang meegaan, maar ook dat bacteriën zich ophopen. Maar hoe vaak moet je je kwasten nou eigenlijk een deep cleanse geven? Dermatologen adviseren doorgaans om uit te gaan van een keer per week. Daarbij gaat het om kwasten die je voor je hele gezicht gebruikt.

Kwasten die je alleen voor je ogen gebruikt, hoeven minder vaak schoongemaakt te worden. Daarbij is eens in de twee weken voldoende. Rond je ogen bevindt zich namelijk minder talg dan op bijvoorbeeld je wangen, waardoor er op die kwasten niet zo snel ophopingen ontstaan.

Stappenplan

Eens per week of eens per twee weken moeten we dus aan de slag. Hoe maak je kwasten nou zo efficiënt mogelijk schoon? Er zijn een paar simpele stappen voor. Zorg er daarbij voor dat je voldoende tijd hebt, want dit schoonmaakproces wil je niet in a rush uitvoeren.

Maak je kwasten eerst nat met wat lauw water. Breng vervolgens een milde cleanser (bijvoorbeeld babyshampoo) aan op je handpalm en masseer de kwasten in je hand. Spoel de kwasten uit en doe dat net zolang tot het water niet meer verkleurd is. Knijp ze goed uit, tot het meeste vocht verdwenen is en ze weer hun natuurlijke vorm hebben aangenomen. Laat ze tot slot aan de lucht drogen. Leg ze niet op een handdoek (dan kunnen ze gaan schimmelen), maar bijvoorbeeld op de rand van een kast. Als ze helemaal droog zijn, zijn ze ready to use!

Bron: fem-fem, Grazia | Beeld: Pexels

Laatste nieuws