Dit is de favoriete sport van prinses Charlotte

'Charlotte brengt het grootste deel van haar tijd ondersteboven door.'

Lees ook

Prinses Charlotte was begin deze week samen met prins William en hertogin Kate Middleton aanwezig bij de zwemwedstrijd van de Commonwealth Games. Bij een bezoek aan het SportsAid House onthult de prinses wat eigenlijk haar favoriete sport is. En nee, het is niet voetbal. 

Sportieve familie

De Cambridges zijn ontzettend sportief en laten zich altijd van hun fanatieke kant zien. Van prins William juichend bij de voetbal tot hertogin Kate die zelf een kans waagt bij een zeilwedstrijd en prins George die dol schijnt te zijn op tennis. Maar wat doet prinses Charlotte het liefst?

Van het veld naar de mat

Prins William heeft ooit in een interview bekend dat de prinses dol is op voetbal, en zelfs een ‘ontluikende ster’ aan het worden is. Maar daar denkt Charlotte toch anders over. Tim Lawler, de directeur van SportsAid, sprak de prinses en onthulde ze wat voor sport ze het liefste doet. Volgens hem vindt ze het namelijk leuk om te zwemmen, maar is ze erg geïnteresseerd in gymnastiek. Aha!

Cambridges prinses Charlotte
Samen met Kate de zwemwedstrijd analyseren. Bron: BrunoPress

Ondersteboven

Hertogin Kate kan dit ook beamen, en vertelde: Charlotte brengt het grootste deel van haar tijd ondersteboven door, met handstanden en radslagen.” Dit enthousiasme zagen we ook toen de prinses later op de dag aanwezig was bij de gymnastiekwedstrijd in Arena Birmingham. Zien we in de toekomst dan toch een royal op de gymnastiekmat?

Medailles

Tijdens haar bezoek aan het SportsAid house heeft ze al wel laten zien dat ze goed is in het geven van medailles. Tim Lawler zegt: “Ze was charmant, zeer bereid om de medailles op het medaillebord te plaatsen, en ze stelde de juiste vraag, namelijk: ‘Waar moet ik dit precies neerzetten?’ Het was op datum en ze controleerde het.” Een echte royal in de dop, dus.

Bron: People Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook