Queen Elizabeth heeft haar eigen McDonald’s (en je kunt ‘m bezoeken)

Zou Liz zelf door de drive-thru zijn gereden?

Als je een McDonald’s in het Verenigd Koninkrijk binnenstapt, is de kans groot dat het een vestiging is waar Queen Elizabeth de eigenaar van is. Jazeker, naast haar koninklijke taken bezit Liz een hoop onroerend goed. En daar zitten een paar bijzondere dingen bij. 

Eigen McDonald’s-filiaal

Dankzij The Crown Estate bezit de koningin voor 13 miljard pond aan onroerend goed. Dit omvat zes koninklijke residenties, de helft van de Britse kustlijn en bijna de hele Regent Street. Maar daar blijft het niet bij, want ze is ook eigenaar van Trafalgar Square, de thuisbasis van Nelson’s Column en de British National Gallery. En als kers op de McFlurry, bezit ze ook een McDonald’s-filiaal.

Dit koninklijke pand vind je in het Banbury Gateway Shopping Park, aan de rand van Oxfordshire. Of Elizabeth ooit een bezoek heeft gebracht aan het pand is niet duidelijk, maar het filiaal is wel helemaal klaar voor haar bezoek. Zo vind je er luxe leren banken, digitale menuborden, Eames-stoelen, laminaatvloeren en zelfs servies. Wij zijn meteen enthousiast!

Wellicht nam Liz een shortcut naar de royal McDo, en is ze in haar Bentley gestapt voor een late lunch. De drive-thru-service is immers beschikbaar van 11:00 uur tot 22:00 uur. Niet voor niets dat prinses Diana erom bekend stond dat ze geheime tripjes naar de McDonald’s maakte toen prins William en prins Harry thuis waren van de kostschool.

Queen Elizabeth McDonald's
Wij zien Liz zo door de Drive-Thruh rijden. Bron: BrunoPress

The Crown Estate

The Crown Estate gaat trouwens nog een stapje verder met eigendommen van de koningin. Zo bezit ze ook alle zwanen op de rivier Theems en alle dolfijnen in het Verenigd Koninklijk – al is het maar de vraag hoe je zwanen of dolfijnen kunt bezitten. Daarnaast zijn er nog de kroonjuwelen, de Tower of Londen en zelfs de beroemde zwerm raven in de Tower. Tja, geef ons die McDonald’s maar!

Bron: Mirror | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws